Menu

Articol

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, în grevă! „Ne întoarcem la un sistem totalitarist!”

Primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, s-a culcat, aseară, cu vise frumoase şi s-a trezit într-un coşmar, conform declaraţiei de presă pe care a făcut-o în această dimineaţă. În consecinţă, Ioan Popa a decis să intre în grevă pe timp nelimitat, în semn de protest faţă de ordonanţele de urgenţă adopatate de Guvernul Grindeanu, ieri, la ceas de seară.

„Mi-am consultat şi colegii, primarii de la Moldova Nouă, Băile Herculane, Caransebeş, Ezeriş şi aşa mai departe şi urmează ca în cursul zilei de astăzi să ne întâlnim, să decidem dacă facem acest lucru ca un front comun. După această întâlnire voi decide dacă voi face acest gest unilateral sau îl vom face împrenună. Vrem să facem aceasta, în primul rând pentru miile de tineri, procurori, judecători, oameni care lucrează în sistemul de justiţie, în DNA, în poliţie, a căror muncă a fost călcată în picioare. Oricine îşi dă seama că nu e uşor să faci un dosar unor oameni puternici, potenţi financiar sau pe poziţii politice foarte puternice, pentru că asta presupune un curaj. Şi după ani de muncă, de metri cubi de dosare, să vină cineva să şteargă cu buretele toată această muncă mi se pare de prost gust, cel puţin. Pentru că riscăm ca oamenii din justiţie să părăsească câmpul de luptă şi ne vom întoarce la un sistem totalitarist”, a spus primarul Ioan Popa.

Primarul Reşiţei a mai spus că ia în calcul şi varianta demisiei, însă doar după o consultare cu primarii liberali din Caraş-Severin. Ioan Popa a mai spus că dacă reşiţenii vor ieşi în stradă, va fi alături de ei.

Powered by Jasper Roberts - Blog