Menu

Articol

Primarul Reşiţei, Ioan Popa: „Fiecare drum lung începe cu primul pas’’

Datorită colaborării dintre Primăria Reşiţa şi Grupul CEZ România, municipiul reşedinţă de judeţ are, începând de astăzi, o staţie de încărcare a maşinilor electrice, gândită special pentru orice tip de autovehicul de acest gen. Grupul CEZ România este un susţinător al mobilităţii verzi în Reşiţa încă din 2016, de cand plăteşte chirie pentru două locuri de parcare, cu scopul de a instala staţii electrice de încărcare auto în municipiu.

„Fiecare drum lung începe cu primul pas, a subliniat primarul într-o conferinţă de presă. Mi-a venit lucrul ăsta în minte pentru că aparent ceea ce încercăm să marcăm noi acum nu e un lucru foarte valoros. E vorba de montarea unei staţii electrice de încărcare pentru autoturisme electrice şi, dacă ne ducem Olanda, la Amsterdam, sau în Germania, la Frankfurt, sau ne ducem la Paris, în Franţa, sunt câteva sute, poate mii de staţii de încărcare electrică. Din acest punct de vedere, ceea ce facem noi acum este un pas mic, însă totuşi este deschiderea unui drum nou. Cu această ocazie, intrăm şi noi pe harta naţională a staţiilor electrice de încărcare pentru maşini. Vorbim despre ecologie, despre tendinţele noi în transport, fie el public sau privat, cu autoturisme. Până acum, eu am considerat destul de jenant faptul că, dacă cineva ar fi vrut să parcurgă un traseu prin România, nu s-ar fi putut opri la Reşiţa, să-şi încarce maşina electric.”

Doina Vornicu, Director de Operaţiuni Grupul CEZ în România, a declarat: „Continuăm să investim în ariile în care operam, iar Reşiţa este un punct important pe harta investiţiilor noastre. Acest proiect  a fost o oportunitate pentru noi de la bun început din mai multe motive: pe de o parte, apreciem în mod deosebit implicarea autorităţilor locale care cred în relaţiile de parteneriat cu investitorii privaţi, iar aici am găsit aceasta viziune foarte clar conturată. Pe de altă parte, mobilitatea electrică este unul dintre subiectele noastre preferate pentru că înseamnă mai mult decât responsabilitatea faţă de moşternirea pe care o lăsăm copiilor noştri, înseamnă inovaţie şi evoluţie tehnologică. Am avut, prin urmare, toate argumentele să fim alături de Primaria Reşiţa în această iniţiativă, mai ales că avem deja experienţa internaţională a colegilor nostri din Grupul european, dar şi propria experienţă a staţiilor montate la Piteşti şi Craiova în urma cu trei ani”.

Acest tip de staţie are disponibile trei tipuri de mufe, care, în acelaşi timp, pot asigura alimentarea cu energie chiar şi a trei autovehicule.

Powered by Jasper Roberts - Blog