Menu

Articol

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, mai are un vis! În zona Victoria, bulevardul va fi spaţiu pietonal!

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, dezvăluie încă unul din proiectele sale majore, din categoria, „să redăm Reşiţa reşiţenilor!” Astfel, Popa a declarat că zona cuprinsă între magazinul Victoria şi Parcul Tricolorului va trebui să devină spaţiu pietonal. Astfel, în acel spaţiu de pe bulevardul Republicii, circulaţia maşinilor va fi interzisă şi pietonii se vor plimba în voie pe alei. Zona va fi traversată, totuşi, de tramvaie.

Astfel, la recenta întâlnire cu micii investitori din Reşiţa, primarul Popa a spus cu pasiune:

„Colegul meu, viceprimarul Gabi Duruţ, mi-a amintit de ce vreau să fac la Victoria, de exemplu. Deci, eu vă spun, în 5 ani, că sunt eu primar sau că nu sunt, la Victoria nu va mai fi decât spaţiu pietonal. Şi tramvai. Chiar dacă vi se pare bizar. Unii oameni vin acum şi-mi spun, „dom'le, trebuie să ne faci un semafor acolo, să facem stânga, că se stă acolo la Victoria, la Cinema Dacia, e o problemă, se face coadă!” Hai, dom'le, fugiţi de-aici! O să închidem circulaţia rutieră complet! Acolo devine o piaţetă. Şi vă spun de ce; poate şi eu am fost acum trei ani, patru ani, de acelaşi principiu. Dar, m-am apucat să citesc despre urbanism! Şi am cărţi, dacă vreţi vi le fac cadou! „Oraşe fericite!”, „Oraşe pentru oameni”. Dacă fac pe şosea în loc de o bandă, două benzi, vin mai multe maşini! Fac patru benzi, vin şi mai multe maşini! Dacă fac o pistă de bicilete, vin bicilete, dacă fac trei, vin mai multe bicilete! Depinde ce vrei să împingi, ce vrei să încurajezi!”

Times Square a fost redat newyorkezilor, Victoria va fi redată reşiţenilor!

„Nemulţumiţi vor fi tot timpul, că n-au parcări, că vor mai multe benzi, că stau cu maşinile. Dar, în oraşe civilizate de afară s-au închis zone rutiere de circulaţie care mulţi nu credeau că aşa ceva e posibil! S-a închis Time Square în New York, în centrul oraşului! L-au închis, l-au făcut pietonal! Şi atunci, dacă zona Victoria o fac pietonală şi circulă oamenii cu tramvaiul, cu bicicleta, pe picioare, da?, sau taximetre care te preiau, că sunt mijloace de transport public, se schimbă totalmente arhitectura Victoriei! Dar, nu pot să stau acolo cu o fostă terasă, cu gresia rămasă pe jos! Dacă vrem să crească calitatea oraşului, trebuie să o creştem noi, fiecare!”, a mai afirmat primarul Reşiţei, Ioan Popa.

Tags: 

Powered by Jasper Roberts - Blog