Menu

Articol

Primarul Reşiţei, Ioan Popa, se simte bine. S-a tratat cu ritmuri exotice!

Tinerii de la atelierul de muzicoterapie din Reşiţa, instruiţi de Jean Baptiste Odobeștianu - muzicoterapeut atestat în Franța, şi Anamaria Anghelescu – specializat în antropologie, au invadat, astăzi, centrul civic al municipiului pentru un exerciţiu insolit de muzicoterapie. Tinerii recrutaţi de Centrul de Voluntariat Reşiţa,coordonaţi de Daniela Lupşan, au drrrumuit prin centrul oraşului, la diferite instrumente de percuţie, unele absolut exotice, adică la tobe tamburine şi tobuleţe de toate formele şi culorile. Ideea era ca tinerii să-i trateze pe reşiţeni de plictiseală, de supărări, nervi, melancolie, stres, sictir şi de alte boli ale civilizaţiei, prin ritmuri de tobe şi strigături onomatopeice lansate în stradă cu pasiune. Îndemul tinerilor a fost: „Trăieşte în propriul ritm!”

Din păcate, vremea a fost şi ea sictirită, cenuşie şi reumatică, astfel că cei mai mulţi reşiţeni au preferat să meargă în piaţa de legume-fructe, să-şi facă proviziile pentru weekend ori să facă shoping prin marketuri (aceia care au luat azi salariile). Prin urmare, piaţa din centrul civic a fost cam goală şi cam umedă, ceea ce (e de remarcat!), nu i-a descurajat pe tinerii muzicoterapeuţi. Numai bine, că la zgomotul terapeutic, a ieşit în stradă primarul Reşiţei, Nelu Popa, împreună cu soţia şi copiii, arătându-se încântat de brumburit, de strigături şi culoare; „Aaa-a!, Aaa-A!, Ooo-o! Ooo-o! Huu-aa-o! Huu-aa-o!”, accentuau muzicoterapeuţii cu strigătele lor sugestive rafalele de tobe, iar Nelu Popa deja părea că se simte mai bine, că terapia l-a şi ajutat, cât de cât, să treacă mai uşor peste revoluţia fiscală care a scos din bugetul Primăriei 5 milioane de lei. Zâmbind larg, primarul a şi declarat: „Ce fain! Mă simt foarte bine!”

Ioan Popa s-a fotografiat cu percuţioniştii terapeuţi, pe urmă, grupul a plecat brumburind lejer mai departe, spre scena din faţa Palatului Administrativ, apoi, spre Fântâna arteziană „Constantin Lucaci”..

Powered by Jasper Roberts - Blog