Menu

Articol

Primarul Torma, despre „rânjetul mişelesc al călăilor” mineritului din Clisura Dunării

Adrian Torma

Deşi la Moldova Nouă despre minerit se vorbeşte doar la timpul trecut, Sfânta Muceniţă Varvara, ocrotitoarea spirituală a minerilor, continuă să fie invocată în fiecare an, în 4 decembrie, dată importantă în calendarul ortodox. Aşa s-a întâmplat şi luni, când au fost comenoraţi toţi cei care au murit în timpul activităţii lor profesionale.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, a lansat atacuri dure la adresa celor care, de-a lungul ultimilor ani, au pus umărul la distrugerea mineritului în Clisura Dunării, văduvind de locuri de muncă o comunitate numeroasă şi a cărei îndeletnicire de sute de ani a fost mineritul.

„Mineritul în zona noastră este o îndeletnicire străveche şi nu sunt puțini cei care şi-au dorit să stăpânească această zonă, doar pentru a profita de bogățiile subterane cu care Dumnezeu ne-a binecuvantat.
Dar, cum întodeauna există la noi un „dar”, am dovedit că, cei mai mari trădători am fost chiar noi în epoca modernă.
O strategie națională de distrugere a mineritului coroborată cu localnicii, conducători ai Moldomin, care au reușit sa pună cruce pe aceasta activitate în anul 2006”, se arată în postare.

Primarul din Moldova Nouă nu se opreşte la aceste constatări şi merge mai departe cu atacurile, printre cei vizaţi numărându-se localnicii cau au condus destinele SC Moldomin SA. : „Astăzi, cu mare dezamagire, am regăsit printre cei prezenți o parte din călăii Moldomin care, cu un zâmbet transformat în rânjet mișelesc, storc ultimele picături de bunătate din dragii noștri mineri-pensionari, călăi care stau ca niște «cocote» la câteva poze de arhivă şi pleacă mișelește către cei care le-au oferit «zăhărelul» dupa ce au distrus un oraș şi, de ce nu, întreaga Clisură.
Datorită acestei haite de flămânzi, orașul nostru a decăzut şi sute de copii ai minerilor au fost obligați să plece din oraș şi să câștige pâinea copiilor lor, departe de casă, departe de parinţii lor şi de pământul strămoșesc”.

Edilul-şef este convins că Moldova Nouă nu merită o asemenea soartă, fiind convins că  „prin multă muncă, determinare, credință şi patriotism local” poate fi reînviată activitatea minieră în Moldova Nouă.

Powered by Jasper Roberts - Blog