Menu

Articol

Primarul Torma rezolvă măturatul stradal în oraş: pune la treabă beneficiarii ajutorului social

Pe pagina sa de Facebook, primarul Adrian Torma a postat un anunţ legat de măturatul stradal în Moldova Nouă. Măsura luată este, cu siguranţă, una nemaiîntâlnită, cel puţin la nivelul administraţiilor publice locale din judeţul nostru. Începând de mâine, 1 februarie, măturatul va fi făcut de persoanele care primesc ajutorul social de la primărie.

„Vă anunț că începând cu 1 Februarie 2018, activitatea de măturat stradal se va realiza de către cei care primesc ajutorul social. Aceştia vor fi dotați cu cele necesare şi vor trebui să presteze acest serviciu în contul zilelor obligatorii, respectând un program de 8 ore”, se arată în postarea primarului.

Unul dintre motivele care au stat la baza acestui demers este şi faptul că Primăria Moldova Nouă plătea anual aproximativ 400.000 lei pentru măturatul stradal, dar în același timp, aproape de 100 de localnici primesc ajutor social, cu obligaţia de a presta între două şi nouă zile de muncă în folosul primăriei.

„Până acum nici un primar nu a avut curajul să îşi asume o schimbare în aceasta direcție şi să folosească eficient atat resursele financiare, cât si forța de muncă avut la dispoziție”, mai spune Torma.

Edilul-şef este convins că nu poate fi pe placul tuturor, dovadă că toate deciziile majore de schimbare la Moldova Nouă au fost atacate şi criticate.

Primarul Adrian Torma încheie postarea cu o mărturisire: „Eu știu că am un mandat de dus la final şi voi lua deciziile care vor aduce beneficii, atat pe termen scurt, dar, cel mai important, pe termen mediu si lung. (Foto:marmedia,ro)

Powered by Jasper Roberts - Blog