Menu

Articol

Problemele etniei rome din Reşiţa, ar putea avea o rezolvare. Primăria Reşiţa şi-a unui forţele cu alte trei municipalităţi din străinătate

Proiectul finanţat cu 150.000 de euro, dedicat integrarii în comunitatea a etniei rome, a ajuns la final. Primăria Reşiţa în parteneriat cu Asociația Nevo Parudimos, Egyutthato Korossegepito Egyesulet, Stranaidea Società Cooperativa Sociale Impresa Sociale Onlus și Integro Association implementează proiectul ”Network of cities which use CLLD principles and cultural activities to promote inclusion of the Roma in Europe”.

Cele patru ţări partenere au expus exemplele din comunităţi şi au încercat să găsească soluţii viabile pentru fiecare zonă în parte. Daniel Grebeldinger, reprezentantul Asociaţiei „Nevo Parudimos” din Reșița, unul dintre organismele inițiatoare ale proiectului, spune că: „am implementat acest proiect pentru o perioadă de 18 luni cu scopul de a împărtăși experiențe în domeniul incluziunii romilor și a celorlalte grupuri vulnerabile. Astăzi, fiecare partener își prezintă rezultatele pe care le-a obținut în urma acestor luni de implementare, rezultate care constau în principal în influențarea politicilor locale atunci când este vorba de comunitatea de romi și grupuri vulnerabile, rezultate în domeniul dezvoltării și a schimbului de experiență între departamentele de Asistență Socială și a societății civile în cele patru localități”.

Delegaţia italiană a ţinut să menţioneze este foarte important să se cunoască problemele cu care se confruntă grupul ţintă. „Aşa cum am observat în vizitele noastre şi în ţările partenere, situaţia este diferită şi de aceea este foarte important ca legătura dintre reprezentanţii municipalităţii şi cei din etnia romă să fie una strânsă“, a spus reprezentantul italian.

Scopul proiectului îl reprezintă promovarea egalității cetățenilor într-o societate europeană deschisă și tolerantă, cu ajutorul ROMACT - care este un program al Consiliului Europei ce susține capacitatea autorităților locale de a dezvolta și implementa politici și servicii publice pentru grupuri dezavantajate social, între care și persoanele de etnie romă.

Powered by Jasper Roberts - Blog