Menu

Articol

Procurorii DNA au ajuns din nou în Primăria Reşiţa. Oamenii legii s-au interesat de hotarâri adoptate în trecut

Surpriză mare pentru unii dintre angajaţii Primăriei Municipiului Reşiţa care, în cursul acestei săptămâni, s-au trezit la uşă cu lucrători ai Parchetului din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul teritorial Timişoara. De data aceasta, nu a fost săltat niciun angajat, procurorii solicitând în schimb mai multe documente legate de Hotărâri ale Consiliului Local aprobate în 2012, 2014, 2015 şi 2016.

Din informaţiile noastre, este vorba de documente privind staţia de mixturi asfaltice a Direcţiei de Întreţinere şi Reparare a Patrimoniului Consiliului Local Reşiţa, din cadrul Primăriei Municipiului. Potrivit hotărârilor respective, în 2012 consilierii locali au aprobat producerea mixturii asfaltice la „terţi”, cu materia primă a beneficiarului. Altfel spus, primăria punea la dispoziţia firmelor care asfaltau străzile municipiulu instalaţia propriu-zisă, percepând un mic procent, în loc să fi produs ea această materie primă. Procurorii DNA vor să ştie în ce condiţii a fost aprobată această hotărâre de Consiliu Local.

Dacă e să ne luăm după declaraţiile primarului Ioan Popa din campania electorală pentru alegerile locale din 2016, de aceste servicii au beneficiat doar două firme: Electrosistem şi Speed Prod, ambele controlate la vremea respectivă de fostul viceprimar Ioan Crina. Acesta din urmă a contestat în numeroase rânduri afirmaţiile lui Popa, afirmând la un moment dat că:  „Eu nu am luat pe firma mea de acolo. Să fie clar! Nu apare Speed acolo. Nu există acte? Nu vede pe cine a facturat?”

Doi ani mai târziu, consilierii locali au aprobat revocarea articolului din hotărârea adoptată în 2012, prin care se permitea producerea mixturii asfaltice la „terţi”. În august 2016, consilierii locali din actualul mandat au revocat cele două hotărâri aprobate în trecut.

Potrivit unor surse demne de încredere, procurorii au început cercetarea penală, „in rem”, cu privire la faptă, considerându-se că sunt indicii suficiente referitoare la săvârşirea faptelor de corupţie, trafic de influenţă şi primire de foloase necuvenite. 

Powered by Jasper Roberts - Blog