Menu

Articol

Profesori din Oţelu Roşu au fost prezenţi la Gyula

În perioada 23-25 noiembrie 2017, la Gyula, Ungaria, s-a desfăşurat o primă activitate derulată în cadrul Proiectului euroregional „Valențe ale învățământului activ-participativ”, proiect realizat în parteneriat cu Liceul Nicolae Bălcescu din Gyula.

Şcoala Gimnazială Nr. 1, Oţelu Roşu a fost reprezentată de directorul Nicoleta Toader, directorul adj. Marioara Mârza, de consilierul educativ Olivia Ionuţ şi de prof. Camelia Chiriacescu, reprezentat al învăţământului primar.

Proiectul îşi propune dezvoltarea unei relații de colaborare între școli, cu scopul principal de a dezvolta schimbul de experiență la toate nivelurile-formal, informal și nonformal.

„Am vizitat liceul, de la învăţământul primar la cel gimnazial şi liceal, asistând şi la o oră de limba română. Folosind metode şi procedee interactive, elevii din Ungaria învaţă limba română. Am putut constata căldura şi profesionalismul cu care doamna profesoară le transmitea informaţiile elevilor săi. Am fost uimiţi să constatăm implicarea deosebită în promovarea culturii şi valorilor poporului român într-o ţară străină. De la educaţie la tradiţii, obiceiuri, literatură, artă, religie şi istorie elevii lor învaţă zilnic despre personalitatea naţiunii române.

Ziua de vineri s-a dovedit a fi de o deosebită încărcătură emoțională, în sensul că am parcurs cu pași repezi, dar siguri, câteva dintre obiectivele pe care ni le-am propus. Astfel, am avut deosebita onoare să o cunoaștem pe doamna director, Maria Gurzau Czeglédi,  o mare valoare profesională și umană, și, bineînțeles,  corpul profesoral care își desfășoara activitatea în cadrului instituției. După ce am asistat la  lecția demonstrativă, la clasa a III-a,  am răsfoit manuale școlare, auxiliare, am discutat cu doamnele directoare despre curriculum-ul național și local”, mărturiseşte Nicoleta Toader.

Proiectul va continua pe parcursul acestui an școlar, cu o nouă activitate  în semestrul al II-lea, tot la Gyula. 

Powered by Jasper Roberts - Blog