Menu

Articol

Profesorii de la Universitatea „Eftimie Murgu” Reşiţa, ca mieii de Paşte!

Cristian Rudolf, preşedintele sindicatului din Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, a publicat, azi noapte, o scrisoare pe contul său de socializare în care îşi exprimă părerea că profesorii şi toţi angajaţii din universitate sunt ca mieii de paşte, sacrificaţi din interes, „ilogic şi arogant”, de reprezentanţii din Senatul universităţii reşiţene. Cristian Rudolf îl invocă pe Domnul Dumnezeu să rezolve problemele grele din Universitate şi îşi exprimă speranţa, dar şi îndoiala, că cei din conducerea universităţii vor reuşi să pună în aplicare un plan viabil pentru a plăti salariile şi utilităţile. De asemenea, în opinia liderului de sindicat, prin refuzul conducerii de a negocia o soluţie cu Universitatea Politehnică Timişoara, aceasta a închis definitiv o cale de salvare a universităţii.

Scrisoarea:

„Stimate colege si stimati colegi,

Eu, fiind de confesiune romana, catolica si apostolica am celebrat deja Sfintele Pasti. Dumneavoastra, fiind preponderent de confesiune crestin- ortodoxa urmeaza sa celebrati Sfintele Pasti. Ma bucur pentru dumneavoastra dupa cum stiu ca si dumneavoastra v-ati bucurat pentru mine. De Pasti, Pessah, in traditia mozaica se celebreaza iesirea din robia egipteana, marcata prin sacrificiul mieilor, oferiti lui Yahve Savaot, Domnul Dumnezeul evreilor, mai tarziu si al crestinilor.

De acest Paste mieii de sacrificiu suntem noi. Vreau sa spun ca noi toti, angajatii UEMR. Cum Yahve i-a comunicat in Peninsula Sinai Profetului Moise ca este un Dumnezeu gelos, tot asa si unii dintre reprezentantii dumneavoastra in Senatul UEMR sunt foarte constienti si protectivi de propria pozitie si functie. Daca este nevoie de vreun sacrificiu pentru salvgardarea acestora il vor face. Acum l-au facut. Sacrificiul suntem noi. Ma rog, viitorul nostru si al familiilor noastre. Votul de astazi din Senatul UEMR inchide definitiv orice masura si posibilitate de negociere intre Universitatea "Eftimie Murgu" din Resita si Universitatea Politehnica din Timisoara. Trebuie sa recunosc ca intr-un fel inteleg supararea colegilor timisoreni. O ruda care a facut parte odata din familia UPT, adica pana in 1992, cand a devenit independenta, si-a intemeiat propria familie. Foarte frumos. Dupa 26 de ani, in 2018, acea ruda are probleme financiare mari. Timisorenii doresc sa o ajute, sa reintre in familia UPT, sa se bucure de fonduri sporite si stabilitatea care vine odata cu inlaturarea grijilor financiare. Reactia: un refuz total, ilogic si arogant. Mai multi membri din Senatul UEMR au facut propunerea de a se consulta inainte de vot opinia dumneavoastra, stimati colegi, in cadrul unei Adunari Generale a angajatilor. Majoritatea Senatului UEMR, din motive stiute doar de dumnealor a refuzat acest demers. Oare de ce?

Sa dea Domnul Dumnezeu ca a noastra conducere sa dispuna de resurse materiale astfel incat sa se poata realiza plata salariilor si a utilitatilor. Sa dea Domnul Dumnezeu, de asemenea, ca a noastra conducere sa prezinte un plan viabil pentru redresarea bugetului UEMR. Sa dea tot Domnul Dumnezeu ca proiectele in derulare sa fie finalizate iar UEMR sa nu fie pusa in situatia de a returna sume enorme de bani. Nu pot decat sa imi exprim speranta in aceste lucruri.

Totusi am o intrebare: Ce se va intampla daca aceste lucruri nu se realizeaza iar peste ceva timp suntem in situatia de a nu mai primi salarii? Cine raspunde pentru acest fapt? Cei care fac parte din Consiliul de Administratie si care astazi nu au transmis un punct de vedere la o adresa vitala pentru supravietuirea UEMR? Acele persoane din Senatul UEMR care astazi au ales sa insulte Universitatea Politehnica din Timisoara? Poate ca dumnealor nu au intentionat sa provoace o insulta dar actiunea lor a fost perceputa de colegii timisoreni drept o profunda jignire. Deci, cine raspunde? Acum sau peste cateva luni? Cui ne vom adresa daca suntem in situatia de a ramane fara banii nostri munciti in mod legal?

Ieri, intr-un interviu acordat publicatiei Express de Banat imi intitulam expozeul: UEMR trezeste-te! parafrazand-ul pe cantaretul de hip- hop 1 Q Sapro cu melodia sa: "Romania, trezeste-te!" Astazi, dupa 5 ore de sedinta nu mai pot sa spun decat urmatoarea fraza, citandu-l direct pe dulgherul din Galilea:

IARTA-I DOAMNE, CACI NU STIU CE FAC!

Cu cele mai bune ganduri,

Cristian Rudolf

Post Scriptum:

Lista senatorilor UEMR care au luat pozitie si au votat impotriva inceperii negocierilor cu UPT poate fi aflata consultand inregistrea sedintei Senatului UEMR din 04.04.2018, orele 14.00-19.00.”

 

Powered by Jasper Roberts - Blog