Menu

Articol

Proiecte pentru reabilitarea unităţilor de învăţământ din Caraş-Severin

Administraţiile din Băile Herculane şi Reşiţa continuă să apeleze la proiectele Agenţiei de Dezvoltare Regională Vest, cu finanţare europeană, rezultatele dovedindu-se dintre cele mai bune.

Săptămâna trecută, Primăria Băile Herculane a depus proiectul finanţat pe POR. axa 13.1, „Reabilitare urbană în oraşul Băile Herculane" cu o valoare totală de 5,4 milioane de lei (aproximativ 1,2 mil de euro). Poiectul prevede: 1. Reabilitarea şcolii gimnaziale, ceea ce presupune reabilitarea termică precum şi înlocuirea vechii centrale cu una cu putere mai mare, construirea unui corp de clădire care la parter va avea sala de sport, iar la etaj două săli de clasă, precum şi asfaltarea curţii şcolii.  2. Sistematizarea şi asfaltarea parcării din zona Poliţiei-BCR, de unde vor rezulta un numar de 92 de locuri de parcare, şi, totodată, asfaltarea aleii care face legătura între Strada Castanilor şi zona parcării.

Dacă Primăria din Băile Herculane este doar la faza depunerii proiectului, Primăria  Municipiului Reşiţa a semnat deja, în cursul zilei de ieri, prin primarul Ioan Popa, proiectul: „Reabilitare energetica a Liceului Teologic Baptist Reşiţa”. Acesta vizeaza executarea de lucrări de termoizolare a clădirii, înlocuirea instalaţiilor termice existente, instalarea unui sistem de telemanagement destinat iluminatului, crearea de facilităţi pentru persoane cu dizabilităţi, inclusiv sistem tip servoscara sau platforma pentru persoane cu dizabilităţi adaptat dimensiunilor scării. Implementarea proiectului se va desfaşura pe parcursul a 32 de luni. Valoarea totală este de 3.365.836,05  lei, iar valoarea finanţării nerambursabile este de 2.706.435,12 lei.

Cristian Miclău

Powered by Jasper Roberts - Blog