Menu

Articol

Proiectele europene, pe masa Consiliul pentru Dezvoltare Regională Vest, întrunit la Reşiţa

Sala de Şedinţe a Consiliului Judeţean Caraş-Severin a reunit astăzi, 11 mai, şedinta Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest (CDR Vest). Acesta este alcătuit din preşedinţii consiliilor judeţene din Caraş-SEverin, Timiş, Arad şi Hunedoara şi din câte un reprezentant al fiecărei categorii de consilii locale municipale, orăşeneşti şi comunale din fiecare judeţ al regiunii. În cadrul şedinţei de astăzi, membrii consiliului au aprobat rapoartele de activitate ale ADR Vest şi CDR Vest pentru anul 2017 şi o informare cu privire la noua propunere de buget a Comisiei Europene post 2020.

De asemenea, membrii CDR Vest au fost informaţi cu privire la iniţiativele Autoriţăţii de Management a Programului Operaţional Regional (AM POR) de diminuare a riscului de dezangajare la sfârşitul anului 2018.

O primă iniţiativă se referă la domeniul mobilităţii urbane durabile prin realizarea unui proiect de înnoire a parcului de material rulant şi achiziţia de autobuze cu rol în transportul şcolar. Cea de-a două iniţiativă a AM POR se referă la lansarea unor apeluri de proiecte pentru proiectele nefinalizate in cadrul operaţiunilor 5.1 ,,Conservarea, protejarea, promovarea si dezvoltarea patrimoniului natural si cultural" şi 6.1 ,,Stimularea mobilităţii regionale prin conectarea nodurilor secundare şi terţiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale"

 

 

 

Powered by Jasper Roberts - Blog