Menu

Articol

Proiecţie de film cu apus de soare, la Moldova Nouă!

Peste 400 de spectatori au asistat aseară, pe faleza de la Moldova Nouă, la proiecţia în aer liber a filmului „Poziţia copilului”, regizat de Călin Peter Netzer, produs de Ada Solomon. Filmul face parte din seria prezentată în această săptămână la „Moldova Nouă - Internaţional Film Festival”. În deschidere, spectatorii care au sosit cu o jumătate de oră mai devreme au putut viziona live, tot gratuit ca şi filmul, un superb apus de soare pe Dunăre! Spaţiul amenajat pe faleza Dunării oferă un cadru spectaculos pentru reverie, plimbări romantice sau sportive, iată, mai nou, şi pentru conectare la lumea miraculoasă a filmului! Iar publicul inspirat, care a ieşit aseară pe faleză, a avut parte de atmosfera aferentă unui apus de soare pastelat, sub care Dunărea liniştită ca oglinda s-a răsfăţat în ape roz-portocalii.

După un apus reuşit, publicul a avut parte de un film premiat!

„Poziţia copilului”, regia Călin Peter Netzer, cu Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache în rolurile principale, a primit Ursul de Aur, la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin, în 2013, şi premiul pentru cel mai bun film, la Festivalul de Film de la Namur - Franţa, în acelaşi an.

La proiecţie au fost prezenţi, printre alţii, regizorul Ioan Cărmăzan, care i-a fost profesor lui Peter Paul Netzer, în facultatea de regie, precum şi Ioan Cojocariu, directorul Festivalului de Film de la Caransebeş, festival recent încheiat. Prezentarea filmului a fost făcută de actriţa reşiţeancă Ana Maria Cizler.

Organizatorii acestei prime ediţii de festival au schimbat ordinea anunţată iniţial a proiecţiilor. Astfel, luni, în deschidere, a fost prezentat filmul „Felix şi Otilia”, regia Iulian Mihu, şi ieri a avut loc proiecţia filmului „Poziţia copilului”.

Programul pentru astăzi şi zilele următoare a rămas neschimbat:

• MIERCURI, 8 august:
Cuibul de viespi (regia Horea Popescu)

• JOI, 9 august:
Carol I – Un destin pentru România (regia Sergiu Nicolaescu)

• VINERI, 10 august:
Filantropica (regia Nae Caranfil)

• SÂMBĂTĂ, 11 august:
MAMAROSH (regia Momcilo Mrdakovic)

• DUMINICĂ, 12 august:
S/KIDANJE (regia Kosta Djordjevic)

Festivalul este organizat de Casa de Cultură, Primăria și Consiliul Local Moldova Nouă, împreună cu Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România (UARF).

 

Powered by Jasper Roberts - Blog