Menu

Articol

0 Comentariu

Proprietarii de maşini cărora le expriră ITP-ul nu au fost niciodată pasibili de închisoare

Registrul Auto Român respinge informaţiile referitoare la difuzate recent în mass-media potrivit cărora RAR şi DRPCIV ar dori să introducă o prevedere legală, prin care posesorii de autovehicule care au ITP suspendat sau expirat, respectiv înmatricularea suspendată, să fie pasibili de închisoare prin întocmiea unui dosar penal.

RAR precizează că: „nu a avut niciodată şi nici nu are în vedere o astfel de iniţiativă, deoarece normele legale în vigoare prevăd clar că abaterea menţionată mai sus reprezintă contravenţie sancţionată doar prin amendă (ca sancţiune principală) şi puncte de penalizare (ca măsură complementară)”.

În cazul în care un autovehicul este oprit de poliţie în trafic şi se constată că are ITP expirat, pe lângă sancţiunea principală şi cea complementară se dispune şi reţinerea certificatului de înmatriculare, fapt ce va atrage după sine, începând cu 20 mai 2018 şi suspendarea înmatriculării, fără consecinţe de natură penală.

„Odată ce posesorul autovehiculului se prezintă la staţiile ITP autorizate şi obţine ITP valabil, se ridică automat şi suspendarea dispusă asupra înmatriculării. Toate aspectele precizate în acest comunicat sunt stipulate în OG Nr. 14/2017 de modificare şi completare a OUG 195/2002 privind circulaţia vehiculelor pe drumurile publice”, spun reprezentanţii Registrului Auto Român.

 

Tags: 

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog