Menu

Articol

Prostituatele şi datoriile la bugetul municipiului Caransebeş

Autor: 

Recent, pe site-ul Primăriei Caransebeş a fost publicată lista cu persoanele fizice şi juridice care au datorii la bugetul local. Astfel, de la cele 1.811 persoane fizice, primăria avea de încasat, în 31 martie, 6.319.225 de lei, iar de la cele 62 de persoane juridice – 2.908.629 de lei.

Despre ce este vorba, mai exact, ne-a spus Horia Irimia, directorul economic al Primăriei Caransebeş. „Conform unei hotărâri a Consiliului local, am publicat lista debitorilor, a celor care au datorii peste pragul stabilit de administrţia locală, adică 500 de lei în cazul persoanelor fizice şi 2.000 de lei în cazul persoanelor juridice. În cazul persoanelor fizice, primele în clasament sunt de fapt nişte prostituate care au primit zeci de amenzi pe an, ajungându-se la 146.570 de lei (aproape un miliard şi jumătate în lei vechi), cea mai mare sumă. Mai sunt persoane fizice, una dintre ele are o sumă imensă adunată din amenzi de circulaţie, iar alta are câteva maşini pentru care nu a plătit impozitele de foarte multă vreme. Ce facem în acest caz? Procedurile presupun în prima fază somaţii, după aceea le trimitem la locul de muncă sau la băncile unde au conturi, ca să putem să facem popriri. Dacă au bunuri imobile, putem să punem sechestru pe acestea. Celor care au avut, li s-a şi pus acest sechestru”, a spus Horia Irimia.

În cazul persoanelor juridice, Horia Irimia ne-a informat că s-au urmat aceleaşi proceduri juridice ca şi în cazul persoanelor fizice, respectiv trimiterea de somaţii, iar, conform legii, datoriile nu se prescriu atâta timp cât se întreprind demersuri de recuperare a banilor. „Din păcate, unele firme care au datorii mari nu au bunuri pe care să punem sechestru, iar o firmă, căreia i-am făcut popriri la toate băncile, nu face tranzacţii prin bănci, dar altor firme le-am pus sechestru pe imobilele pe care le deţin, inclusiv terenuri. Dacă nu vor plăti datoriile, în etapa următoare, de la sechestru se poate ajunge şi la executare silită, respectiv să facem o evaluare şi să le scoatem la licitaţie acele bunuri. Acest lucru se poate întâmpla şi în cazul persoanelor fizice, pentru că sumele sunt mari. Conform legii, însă, dacă cineva începe să-şi plătească din datorii, procedura de recuperare se întrerupe”, a mai spus Horia Irimia.

Referitor la persoanele juridice cu datorii, în top se află „Era Comexim” SRL, cu 671.366 de lei, urmată de „Grand GE.A.S.”, cu 444.121 de lei, iar pe locul al treilea se situează A.S. „Prod Avram” SA, cu 178.561 de lei, niciuna dintre acestea nefiind în faliment.

Horia Irimia

Powered by Jasper Roberts - Blog