Menu

Articol

Proteste împotriva Guvernului PSD, la Reşiţa: „Nu vrem să ajungem să ne căciulim Bucureştiului!”

Peste 500 de liberali şi simpatizanţi PNL, în principal din Reşiţa şi Caransebeş, au protestat, astăzi, în centrul civic al municipiului Reşiţa, împotriva guvernării PSD. În faţa protestatarilor au vorbit primarul Reşiţei, Ioan Popa, primarul Caransebeşului, Felix Borcean, primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, şi conslierul local de la Reşiţa Luci Peia. În faţa adunării au mai stat consilierul judeţean liberal Ioan Cojocariu, avocatul Dan Stan, primarul comunei Ezeriş, Ioan Rusu, alţi primari liberali din Caraş-Severin.

Protestatarii au purtat pancarte cu slogane de genul: „Dragnea iubeşte puterea, nu poporul!”, „Jos colnele bolşevicilor rebobinaţi!”, „Carambol fiscal, PSD, coţcar, şmecher, naţional!”, „Bolşevism=PCR=FSN=PSD, Plecaţi!” Principala scandare a mulţimii adunate în centrul Reşiţei, a fost: „PSD, ciuma roşie!”

„Golanii ăştia de la guvernare sunt foarte şmecheri!”

Primarul municipiului Reşiţa, Ioan Popa, a spus, printre altele:

„Ne-am adunat aici dintr-un motiv foarte simplu: greşelile pe care administraţia centrale le face de, iată, aproape un an de zile, încep să devină periculoase, încep să afecteze viaţa noastră şi nu numai viaţa noastră, ci şi pe a acelor care ne urmează. Şi când spun asta, mă refer la faptul că în ultimul an datoria publică a României a crescut cu peste 7 miliarde de euro şi rezultate nu se văd, pentru că banii nu s-au dus în investiţii, ci se duc în zone de consum. (…) Dacă pesediştii pun în practică aşa-zisa revoluţie fiscală, bugetul Reşiţei va fi afectat cu, undeva, la 3,5 milioane de euro. Pentru că în momentul în care vor face aceste corecţii pe impozitele pe venit, ne scade sursa, resura de finanţare a bugetelor locale. Bineînţeles că toţi ne dorim ca impozitele să scadă, dar, concomitent cu acest gen de măsuri ar fi trebuit, sau ar trebui să vină câteva măsuri compensatorii. (…) Doar că golanii ăştia sunt foarte şemecheri! Ei vor să ne taie nouă, administraţiilor locale, celor care ducem greul comunităţilor în care trăim, pe insfrastructură, pe şcoli, pe grădiniţe, pe sănătate, iar bugetele lor să rămână intacte. Eu îmi doresc ca împreună cu colegii noştri primari, nu numai de aici, din toată ţara, cei care suntem de dreapta, să facem amendamente şi să solicităm ca din cei 60 la sută rămaşi la Guvern să ne împingă nişte bani, să ne compenseze aceste pierderi, pentru a nu ne pune în situaţia golănească să ne căciulim în faţa Bucureştiului, că nu ne ajung banii de la un an la altul!”

Primarul municipiului Caransebeş, Felix Borcean a anunţat că şi administraţia din Caransebeş va pierde în jur de 5 milioane de lei, o sumă egală cu ce a avut prevăzut Caransebeşul, anul acesta, pentru investiţii.

Primarul oraşului Moldova Nouă, Adrian Torma, a spus că PSD trebuie „ajutat”, să ajungă în opoziţie, să se reformeze, pentru că, în prezent este un partid nedemocratic, care încearcă să instituie teama în populaţie, dar chiar şi în rândul propriilor membri.

Consilierul local PNL Reşiţa, Luci Peia a citit textul moţiunii de cenzură al PNL împotriva Guvernului PSD.

Powered by Jasper Roberts - Blog