Menu

Articol

Puiu Percea, fostul primar din Ciclova Română, intră sub control judiciar pentru două luni

Curtea de Apel Timişoara a decis ieri, 8 ianuarie, ca Gheorghe Percea, fostul primar al comunei Ciclova Română să intre sub control judiciar. În soluţia pe scurt se specifică: „respinge propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA-Serviciul Teritorial Timişoara privind prelungirea măsurii arestului la domiciliu a inculpatului Percea Gheorghe şi înlocuieşte măsura arestului la domiciliu faţă de inculpatul Percea Gheorghe cu măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 08.01.2018 până în data de 08.03.2018 inclusiv. În baza art. 215 alin. (1) C. proc. pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul sus menţionat trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la Poliţia oraşului Oraviţa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat”.

De asemenea, Percea nu are voie, printre altele, să depăşească limita teritorială a României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar, să comunice direct sau indirect, pe nicio cale cu alţi participanţi la comiterea infracţiunii sau să exercite funcţia de primar în exercitarea căreia a săvârşit fapta.

Gheorghe Percea este acuzat de folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată (22 acte materiale) şi complicitate la folosirea sau prezentarea cu rea credință de documente sau declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta a avut ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată (19 acte materiale).

Powered by Jasper Roberts - Blog