Menu

Articol

Pumni, transpiraţie şi sânge la Gala kickboxing. Reşiţeanul Rusalin a câştigat prin K.O. în 40 de secunde!

Peste 2000 de spectatori au urmărit, aseară, în sala Polivalentă din Reşiţa, Gala profesionistă de kickboxing W.K.A Fighters League, în care s-au înfruntat sportivi din România şi Italia. Meciul anunţa drept vedetă, dintre reşiţeanul Flavius Rusalin şi italianul Giorgio Schiavina, contând pentru titlul european la categoria peste 100 de kilograme, a fost un cadou pentru publicul reşiţean, orferit de luptătorul Flavius Rusalin şi de organizatori. Uriaşul Schiavina, un luptător de aproape doi metri înălţime, atletic şi tatuat înfiorător, a fost înghesuit într-un colţ şi mitraliat cu pumni de către mult mai scundul dar mai îndesatul Rusalin. Schiavina a încasat pumn după pumn în plină figură, fiind grogy din primele 10 secunde, după care a încercat să se apere împingându-l uşurel de lângă sine pe luptătorul reşiţean, care lovea dezlănţuit, în timp ce publicul era în delir: „Re-şi-ţa! Re-şi-ţa!, Re-şi-ţa!”, scandau spectatorii ridicaţi în picioare. Rusalin a executat o serie de pumni la bărbie şi unul, aşa, mai din lateral, Schiavina a căzut inconştient la podea, cât era de lung, iar meciul s-a încheiat prin konckout, în mai puţin de un minut, în uralele spectatorilor.

Cel mai tehnic

Cel mai tehnic şi dinamic meci al serii a fost cel dintre Adrian Maxim, din Oradea, şi Samuele de Mais, din Italia, la categoria 65 kg. Ambii luptători, foarte tehnici, foarte iuţi, au dus meciul până la capăt cu aceeaşi intensitate, lovind cu forţă şi rapiditate, parcă fără să obosească! Mai bun a fost Maxim, care a câştigat cu decizia juriului de 3-0.

Cel mai dramatic

Cel mai dramatic meci al galei i-a avut ca protagonişti pe Eduard Gafencu (Arad) şi Paul Creţiu (Timişoara). Cei doi au dominat partida, alternativ, într-o încleştare foarte dură, însă Eduard Gafencu a lovit mai mult, mai intens, mai variat. Gafencu i-a spart nasul lui Creţiu, acesta fiind şi numărat o dată, deşi nu a căzut. Lupta a continuat cu Creţiu plin de sânge, iar aproape de finalul reprizei a treia, arbitrul a oprit meciul, după o nouă serie reuşită de Eduard Gafencu, timişoreanul câştigând prin knockout tehnic. Suprafaţa ringului era plină de sânge.

Vine şi oboseala

Un alt meci vedetă a fost cel final, dintre campionul Sebastian Ciobanu şi Ricardo Masso. Ciobanu a câştigat la puncte, însă după un meci greu, în care ambii luptători păreau epuizaţi în repriza a treia.

Gala a avut şi o înfruntaare feminină, contând pentru tilul naţional, între Cameilia Bârsan, din Reşiţa, şi Maria Nedelcu, din Deva, aceasta din urmă fiind şi deţinătoarea centurii de campioană a României. A câştigat deveanca Maria Nedelcu, după ce a dominat clar prima repriză, lăsând senzaţia că o va face K.O. pe reşiţeancă. Însă, următoarele două reprize au fost mai echilibrate, dominate, totuşi, de Maria, care şi-a păstrat centura. Un alt reşiţean, Beniamin Radu, a pierdut prin K.O. meciul cu orădeanul Cătălin Pantea.

„Nu tot ce-i mare e şi tare!”

După încheierea galei, reşiţeanul Flavius Rusalin ne-a declarat:

„L-am ghicit, am fost mai pregătit, am avut mai mare încredere în mine decât el. N-a avut încredere, l-am simţit de la cântar. M-am simţit bine, l-am nimerit, acum, asta contează. Aşa cum am spus şi la cântarul oficial, adversarul meu a fost mare. Dar, nu tot ce-i mare e şi tare!”

La final, în timp ce organizatorii strângeau lucrurile prin sală, a început vânătoarea vedetelor, fanii acestora încercând să obţină cât mai multe fotografii cu Rusalin, cu Ciobanu, cu Maxim, cu ceilalţi campioni.

Powered by Jasper Roberts - Blog