Menu

Articol

Raport de activitate la IPJ Caraş-Severin

Conducerea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin a prezentat rezultatele evaluării rezultatelor obţinute în primul semestru al anului.

Potrivit inspectorului-şef, Viorel Avram, în anul 2017 întreaga activitate a personalului inspectoratului este coordonată pentru îndeplinirea obiectivelor stabilite de către conducerea Poliţiei Române.

„Am avut în vedere creşterea gradului de siguranţă şi protecţie pentru cetăţeni prin protejarea persoanei, protejarea patrimoniului, siguranţa stradală şi siguranţa rutieră, prevenirea şi combaterea infracţionalităţii organizate şi transfrontaliere, destructurarea grupărilor infracţionale, asigurarea climatului de legalitate a mediului de afaceri în domeniul de referinţă: combaterea evaziunii fiscale, achiziţiile publice, contrafacerea de mărfuri, contrabanda, corupţia şi protecţia intereselor financiare ale Uniunii Europene şi sigurarea resurselor umane, a mijloacelor materiale şi financiare necesare dezvoltării şi menţinerii capacităţii operaţionale”, a ţinut să precizeze comisarul-şef Avram.

În perioada de referinţă au scăzut infracțiunile contra persoanei (-7,62%), contra patrimoniului (-1,53%), din care furturile cu 5,9%. Infracționalitatea stradală s-a menţinut la același nivel din 2016 (deși s-au redus patrulele de ordine publică din mediul urban), iar infracționalitatea din mediul rural a scăzut cu 12,1%.

„Avem rezultate foarte bune și în combaterea infracțiunilor economico-financiare: 53 dosare penale finalizate cu trimitere în judecată (+6),  35 rechizitorii (+8), din care privind evaziunea fiscală 8 rechizitorii (+3), 162 dosare penale în care s-au desfășurat cercetări.

Înregistrăm scăderi la numărul total al infracţiunilor  sesizate, iar numărul infracţiunilor cu mare violenţă este scăzut”, a mai spus inspectorul-şef.

Ca neîmpliniri, deși dinamica accidentelor rutiere de pe raza judeţului a cunoscut o scădere, s-a înregistrat o creștere a numărului de persoane decedate, un trend crescător, început din semestrul I 2016. 

Powered by Jasper Roberts - Blog