Menu

Articol

0 Comentariu

Reşiţa - Oraşul cu atleţi! Reşiţenii Marius Cocioran şi Narcis Mihăilă reprezintă România la Rio!

Performanţa atleţilor reşiţeni Marius Cocioran şi Narcis Mihăilă, de la CSU Reşiţa, care s-au calificat la Olimpiada de la Rio de Janeiro, a fost prezentată, astăzi, într-o conferinţă de presă, cu participarea directorului de la CSM Reşiţa, Rusalin Fîc, a antrenorului celor doi sportivi, Octavian Măzăran (CSU Reşiţa), precum şi a celor doi campioni la proba de marş. Precizăm că Marius Cocioran este calificat a doua oară la J.O. (după Londra – 2012), iar Narcis Mihăilă este la prima participare la Olimpiadă.

Directorul CSM Reşiţa, Rusalin Fîc, a spus că este o premieră pentru Reşiţa, pentru judeţul Caraş-Severin, ca doi sportivi „sută la sută reşiţeni”, de la acelaşi club, să se califice la Jocurile Olimpice.

Reşiţa, de la Cetatea de foc, la Oraşul cu atleţi!

Referindu-se la performanţa atleţilor antrenaţi de Octavian Măzăran, directorul Rusalin Fîc a declarat:

„Pe lângă cei doi, Tavi Măzăran mai are şi alţi sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice. Putem să spunem că a făcut o minune omenească pentru aceşti sportivi. Drumurile lor au început cu mulţi ani în urmă. Au început în Buziaş, au continuat în Portugalia, la Murcia, la Roma, şi iată că sfârşitul de drum al acestui ciclu olimpic se împlineşte la Rio. Sunt ani de muncă, sunt zeci de mii de kilometri parcurşi, sunt şi alţi oameni implicaţi în acest proiect, aşa vrea să-l amintesc pe domnul profesor Iosif Corneliu Măzăran, care, împreună cu Tavi, au renăscut marşul românesc! Dacă Reşiţa era cunoscută cu numele de Cetatea foc, de azi înainte, datorită lor, poate fi numită şi Oraşul cu atleţi!”

Reşiţa se prezintă cu o adevărată echipă la Rio!

Antrenorul Octavian Măzăran a spus că este extrem de bucuros pentru că, recent, la Campionatul Mondial de marş pe echipe, şi Narcis Mihăilă a realizat baremul pentru Jocurile Olimpice, la 50 de km marş. Tot la aceeaşi competiţie, şi Ana Rodean, sportivă de la Alba Iulia, dar legitimată şi la Clubul Sportiv Universitatea (CSU) Reşiţa, s-a calificat la Rio, la proba de 20 de km marş.

„Suntem mândri pentru că Reşiţa dă, deocamdată, trei sportivi legitimaţi la cluburi din Reşiţa. Mă refer la Ana Rodean, Marius Cocioran, Narcis Mihăilă. Însă, şi sportiva Andreea Arsenie, care este studentă la Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa a obţinut calificarea şi, să n-o uităm nici pe Claudia Ştef, care ani de zile a concurat pentru Universitatea Reşiţa, iar când a obţinut calificarea era sportivă la CSU Reşiţa. Suntem bucuroşi, suntem fericiţi! Dar, noi sperăm ca şi Alin Ştirbu să obţină calificarea peste două săptămâni, în Germania”, a spus Octavian Măzăran. La final, antrenorul a făcut un apel către autorităţile locale să sprijine atletismul reşiţean, pentru că, iată, acesta obţine performanţe de nivel olimpic.

Marius Cocioran şi Narcis Mihăilă au mulţumit clubului, antrenorilor şi au spus că urmează aproape trei luni de pregătiri intense. Sportivii reşiţeni vor concura la Rio cu atleţi extrem de puternici, din ţări ca Spania, Italia, Franţa, China, Mexic.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog