Menu

Articol

Record la incendii de vegetaţie în Caraş-Severin la început de lună Octombrie

De la începutul lunii octombrie, peste 30 de incendii de vegetație au mistuit circa 120 ha din suprafața județului Caraș-Severin. Noaptea trecută, pompierii au intervenit la două astfel de incendii. Unul izbucnit la Lescoviţa, unde au intervenit cei de la Oraviţa şi altul la Socol, unde incendiul a fost stins de pompierii Secţiei Moldova Nouă.

„Pentru limitarea efectelor și stingerea acestor incendii au acționat în jur de 170 de persoane, din care peste 130 de pompieri militari și aproximativ 40 membrii SVSU“, precizează Magdalena Tocmelea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Caraş-Severin.

Recomandările pompierilor sunt foarte simple şi ţin de bunul simţ al fiecăruia. Dacă folosiți focul deschis în spații deschise se recomandă să nu îl lăsați nesupravegheat și să aveți la îndemână mijloace de primă intervenție (recipiente cu apă, stingătoare). NU aprindeți focul în condiții de vânt, iar dacă după aprindere simțiți o întețire a vântului, luați măsuri pentru stingerea imediată. În cazul în care izbucnește un incendiu, apelați imediat 112 sau Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al localității pe raza căreia vă aflați.

Powered by Jasper Roberts - Blog