Menu

Articol

Record mondial în administraţia publică din Reşiţa. Trei şedinţe de consiliu local, azi după-amiază!

Primarul Reşiţei Ioan Popa a convocat pentru astăzi după-amiază, de la ora 15.00, o şedinţă de îndată a Consiliului Local, având în vedere că două proiecte pentru reabilitarea termică a unor blocuri de locuinţe conţineau nişte greşeli de calcul. Aceste proiecte trebuiau corectate şi retrimise la Timişoara, la Agenţia de Dezvoltare Regională (ADR) Vest, cel târziu până mâine, altfel, proiectele riscau să fie respinse.

Consilierii PNL, plus un consilier verde, disciplinaţi, s-au prezentat la şedinţă, însă, au lipsit consilierii PSD, astfel că nu s-a îndeplinit cvorumul necesar pentru adoptarea de hotărâri. Dacă şi cel de-al doilea consilier verde ar fi fost prezent, respectiv Nadia Potoceanu, cvorumul ar fi fost asigurat, însă aceasta se află în spital având nevoie de o operaţie chirurgicală.

S-au mai dat nişte telefoane, primarul a glumit, a povestit cu presa, sperând să mai treacă timpul şi să mai vină vreun consilier, însă, acest lucru nu s-a întâmplat. Nu neapărat din rea voinţă, ni s-a spus, dar, consilierii erau fie prinşi cu treburi de serviciu sau cu treburi personale, fie erau plecaţi din localitate. Şedinţa a fost reprogramată pentru ora 19.00. La ora 19.00, după telefoane, insistenţe şi explicaţii, cvorumul a fost asigurat cu prezenţa unor consilieri PSD. însă, aceştia nu s-au lăsat convinşi de urgenţa şi necesitatea proiectelor de hotărâre. Au invocat superficialitatea întocmirii documentelor, inconsistenţa motivaţiilor şi, pentru binele oraşului, nu au fost de acord să voteze cu documentele pe genunchi. Astfel că, la vot, proiectele nu au trecut. Supărare mare. primarul în stare de şoc. Aşa ceva nu se poate! Pierdem bani europeni!

A urmat o repriză de consultări, de explicaţii, de argumentări şi consilierii PSD au fost de acord că proiectele ar fi bine, totuşi, să fie corectate şi retrimise la ADR Vest. Pe la ora 20.00, primarul a convocat a treia şedinţă de îndată şi, în sfârşit proiectele de hotărâre privind reabilitarea blocurilor cu contribuţie din fonduri europene au fost votate, devenind hotărâri.

În acest fel, un proiect drag primarului, acela cu „să schimbăm faţa oraşului”, după lupte seculare care au durat peste un an şi încă trei şedinţe de consiliu, are ceva şanse să devină realitate.

Powered by Jasper Roberts - Blog