Menu

Articol

REFERENDUM 2018. Prezenţă scăzută la secţiile de votare (UPDATE)

În primele ore ale zilei de 6 octombrie, prima zi a referendumului, prezenţa la vot este una foarte scăzută. Pare că nici vremea frumoasă nu i-a scos pe reşiţeni afară din case pentru a-şi declara opţiunea. Până la ora zece, o singură secţie de votare din zona Luncă a municipiului înregistrase un număr de 15 votanţi. La secţia cu numărul 26, urna mobilă a fost solicitată pentru patru persoane, cu toate acestea, numărul votanţilor fiind 11. Printre cele mai puţin solicitate a fost secţia 25, cu un număr de 8 votanţi prezenţi la vot până la ora 10.00, iar la secţia 24, 15 reşiţeni şi-au exprimat deja opţiunea.

Conform programului, următoarea raportare către Biroul Electoral Judeţean se va face la ora 13.00. Prima zi de vot se va îngheia la ora 21.00, urmând ca mâine dimineaţă secţiile să se deschidă la 7.00.

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare sunt asigurate de 277 de polițiști pentru paza și protecția la 149 de secții de votare, dintre cele 365 ce s-au vor constitui pe raza județului Caraș-Severin, iar pentru restul secțiilor de votare, dispozitivul va fi asigurat de celelalte structuri ale M.A.I.. De asemenea, peste 220 de poliţişti, se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Caraș-Severin va avea în responsabilitate 70 de secții de votare dispuse în 45 locații, unde vor fi prezenți peste 220 jandarmi. Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Peste 200 pompieri asigura desfășurarea in bune condiții a referendumului. Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. De asemenea, specialiștii ISU desfășoară activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Totodată, 230 de polițiști de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Timiș/Serviciul Teritorial al Politiei de Frontieră Caraș-Severin vor asigura paza și supravegherea a 82 secții de votare aflate în zona de competență.

UPDATE, ora 12.00

Conform datelor Biroului Electoral Central, Caraş-Severin a înregistrat la ora 10.00 un procent de 1,35% prezenţă la vot, situându-se printre judeţele cu cel mai mare număr de votanţi prezenţi în secţiile de votare.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog