Menu

Articol

Regal de muzică camerală la Teatrul Vechi din Oraviţa

La sfârşitul acestei săptămâni, Oraviţa devine cel mai important oraş din judeţ din punct de vedere cultural. Asociaţia SoNoRo, alături de Centrul Cultural şi Complexul Muzeal „Teatrul Vechi Mihai Eminescu“ Oraviţa, împreună cu Primăria Oraviţa şi BDR, are plăcerea de a invita cărăşenii la un exepţional concet de muzică de cameră. Evenimentul cultural va avea loc duminică, 13 mai, începând cu orele 19.00, intrarea fiind gratuită.

Concertul este parte integrantă a ediției a VI-a a seriei de concerte SoNoRo Conac se desfășoară în perioada aprilie – septembrie 2018 în clădiri de patrimoniu selectate cu atenție din mai multe regiuni ale României, în scopul revitalizării și promovării moștenirii arhitecturale și culturale românești. “SoNoRo Conac și-a propus să aducă muzica de cameră în spații care au fost gândite special pentru acest tip de evenimente – sălile de concert sau de bal ale vechilor conace și case boierești, spații sacre cu acustică excepțională dar și clădiri impresionante cu un trecut de poveste. Ne bucurăm să oferim publicului bucuria descoperirii acestor monumente arhitecturale, în cadrul unor recitaluri ce pun spațiul și funcționalitatea sa în cel mai potrivit context.” – Răzvan Popovici, inițiatorul SoNoRo Conac și directorul Festivalului SoNoRo.

Reprezentanţii asociaţiei culturale mai spun că acest proiect este unul de suflet prin care se dorește asocierea muzicii cu diverse opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinire a partimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României. Ideea de bază a acestui proiect este de a reda muzicii de cameră spațiul originar, de naturã intimã, propice dialogului cultural și ascultãrii active din partea publicului. Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudinea clădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase, spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse și menținute în circuitul cultural. Evenimentul se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Președintelui României.

Din program:
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750) – Preludiu din Suita nr.1 pentru violoncel solo în sol major, BWV 1007
Luigi Boccherini (1743 – 1805) – Sonată pentru vioară și violoncel
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) – Duet „mit zwei obligaten Augengläser“ pentru violă și violoncel, WoO32
Bela Bartók (1756 – 1791) – Duete pentru două viole Sz.98
György Ligeti (1923 – 2006) – Baladă și joc pentru două viole
Serghei Prokofiev (1891 – 1953) – Marș pentru violoncel solo
George Enescu (1881 – 1955) – Lăutarul pentru violă solo
Frank Bridge (1879 – 1941) – Lament pentru două viole
Ludwig van Beethoven (1770 – 1827) – Trio de coarde în sol major op.9, nr.1

Artiști:
Francesco Ionașcu, vioară
Christian Naș, violă
Răzvan Popovici, violă
Marcin Sieniawski, violoncel

Locația: TEATRUL VECHI ”MIHAI EMINESCU”, str. M. Eminescu 18, Oravița
INTRAREA ESTE LIBERĂ
Pentru rezervări: alexa.petre@sonoro.ro +40 741 190 470

 

 

Powered by Jasper Roberts - Blog