Menu

Articol

Regina Maria şi Regele Ferdinand I, „invitaţi“ de onoare la sărbătoarea Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa

Centenarul Marii Uniri a fost astăzi, 29 noiembrie, sărbătorit într-un mod special la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz“ Reşiţa.

Curtea instituţiei de învăţământ s-a transformat în cetatea Alba Iulia, unde Regina Maria şi Regele Ferdinand I au fost „aplaudaţi“ de toţi românii şi reprezentanţi ai principatelor.

Florica Molnar, coordonatoarea proiectului a gândit ziua de astăzi ca o scenetă pe înţelesul tuturor. Miron Cristea, Octavian Goga şi Brătianu, au stat alături de feţele regale ale momentului, iar fiecare regiune a citit Rezoluția Adunării Naționale de la Alba Iulia.

Acţiunea a făcut parte din proiectul educaţional „Ziua României-Ziua ţării mele”, derulat la Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz” din Reşiţa.

„Am reconstituit momentul reunirii provinciilor româneşti cu patria mamă. Am încercat să aducem spiritul fiecărei zone cu ajutorul elevilor din clasele a XII-a şi a VIII-a, decorul fiind completat de posterele realizate de fiecare provicie, dar şi prezentarea de costume populare şi folclorul autentic“, a spus Florica Molnar.

Viorica Gârtoi, directoarea Colegiului Naţional „Diaconovici-Tietz“ i-a felicitat pe elevii implicați în momentul istoric și artistic.

„Mulțumesc şi cadrelor didactice, personalului auxiliar, toţi cei care au muncit pentru reușita momentului. Cu ocazia Zilei Naţionale a României elevii claselor a VIII-a și XII-a de la Colegiul Naţional Diaconovici-Tietz din Reşiţa au creat un moment special pentru colegii lor din clasele de liceu, gimnaziu şi din ciclul primar. Astfel aceştia au recreat momentul Adunării de la Alba Iulia de la 1 decembrie 1918“, a spus Gârtoi.

Powered by Jasper Roberts - Blog