Menu

Articol

0 Comentariu

Remus Borza, despre UCM Reşiţa: „E o unitate reprezentativă pentru industria din Europa“

Remus Borza

Într-un interviu acordat pentru www.dcnews.ro,  cunoscutul administrator judiciar Remus Borza, are convingerea că UCM Reșița poate fi salvată, dacă statul va reuși să redevină acționar, prin convertirea creanțelor bugetare în acțiuni. Borza a mai spus că, din 2011, compania reșițeană a ajuns pe linia de plutire și înregistrează profit!

„Am avut o tentativă de Guvern prin care să putem transforma creanțele bugetare în acțiune. Dacă vom converti creanțele bugetare în acțiune, statul redevine acționar, vorbim de o renaționalizare. 99,98% din acțiunile UCM Reșița sunt în mâinile lui Bogdan Buzăianu. Convertind acea creanță, statul redevine acționar cu 100% pentru că îi diluează participația lui Buzăianu, privatizează 30-40% din UCM Reșita, vine pe bursă și capitalizează UCM Reșița pentru retehnologizare și iată cum salvăm o companie fanion a industriei europene. E o unitate reprezentativă pentru industria din Europa, mai ales pentru România. Este un producător foarte bun de echipament hidroenergetic. Evident că trebuie salvat.'', a mărturisit Remus Borza, pentru dcnews.ro .

Din nefericire, după cum spune Borza, compania reșițeană „are o dependență sinucigașă față de Hidroelectrica. 70% din echipamentele Hidroelectrica sunt de proveniență UCM Reșița“. Pe de altă parte, despre încercările de convertire a creanțelor bugetare în acțiuni se vorbește de mult însă, din păcate, indiferent de cine s-a aflat la guvernare, nu s-au găsit soluții în această privință. (FOTO: romaniatv.net)

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog