Menu

Articol

REŞIŢA ROCKS a lansat al doilea single, o colaborare cu Costin Adam de la PHOENIX (VIDEO)

Autor: 

“Humanity”, noul single al proiectului REŞIŢA ROCKS, aparţine în original grupului reşiţean KRATER, care a abordat stilul Power Metal cu influenţe HELLOWEEN, IRON MAIDEN şi QUEENSRYCHE. A fost activ între anii 1991 şi 1992, timp în care a înregistrat un demo şi a dat numeroase concerte, cel mai important fiind cel în deschiderea formaţiei IRIS pe scena Sălii Polivalente din Reşiţa, în faţa a 3.000 de spectatori. Componenţii grupului au fost la acea vreme Emanuel Toth (voce), Toni Dijmărescu (chitară), Adrian Niţulescu (bass) şi Călin Mezin (tobe).

Partile de voce ale noii versiuni au fost interpretate de catre Costin Adam, solistul legendarei trupe PHOENIX si al grupului NEXUS.

"Am fost bucuros de invitatia facuta, este intotdeauna o placere imensa sa colaborez cu oameni de calitate. Acum ceva timp Toni mi-a acceptat invitatia de-a colabora la o piesa si ma bucur c-am putut intoarce favorul. “Humanity”, cu toate ca are ceva ani in spate, are un text din pacate inca actual. Adi, Flavius, Toni, pastram linia deschisa pentru noi proiecte pe viitor. Resita Rocks!” (Costin Adam)

“Costin este unul dintre cei mai buni muzicieni cu care am lucrat vreodata; nu numai ca a cantat impecabil, dar a dat acestei piese o noua identitate. Stiam ca este un vocalist exceptional, insa acum stiu de ce PHOENIX l-au invitat sa faca parte din randurile lor: pentru ca este un adevarat profesionist!” (Toni Dijmarescu).

Proiectul RESITA ROCKS a fost infiintat de muzicienii Toni Dijmarescu, Adrian Nitulescu si Flavius Suciu, care si-au propus sa inregistreze cateva piese din repertoriul trupelor de referinta ale rockului resitean din anii ’80-’90, cum ar fi PENTRU VOI, RAMSES, KRATER, SCREAMING HEADS, SILEX, ATTIS sau TRANSROCK. Scopul proiectului este promovarea rockului resitean si sprijinirea trupelor tinere din regiune. Artworkul este realizat de artistul Radu Damian, cunoscut printre altele pentru colaborarea cu trupa GOODBYE TO GRAVITY pe albumul “Mantras Of War”.

Primul single lansat a fost “Nascut din furtuna”, care au avut-o ca invitata pe Dana Borteanu, solista si actrita a Teatrului German de Stat din Timisoara si totodata membra a trupelor PRO MUSICA, STEPAN PROJECT, ULTIMATUM, ARCA si RAMSES.

Powered by Jasper Roberts - Blog