Menu

Articol

Reşiţenii i-au adus aseară un ultim omagiu maestrului Nicolae Dumitru Vlădulescu

Corpul neînsuflețit al maestrului Nicolae Dumitru Vlădulescu a fost depus ieri, în jurul orei 16.00 în holul Palatului Cultural din Reşiţa, acolo unde toţi cei care l-au cunoscut au venit să-i aducă un ultim omagiu. Membrii ai asociaţiilor de revoluţionari din Caraş-Severin au stat mult timp la căpătâiului celui care a fost lider al revoluției de la Reșița din Decembrie 1989.

Printre primele personalităţii care au trecut pracul Teatrului de vest reşiţa au fost actorii reşiţeni, dar şi prieteni apropiaţi cum ar fi Marian Apostol, preşedintele Sindicatului Cartel Alfa, Filiala Caraş-Severin, criticul literar Gheorghe Jurma, Ion Bobeică, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici Caraş-Severin, cunoscutul fotograf Flavian Savescu, dar şi jurnalistul Ion Ştubea. De asemenea, membrii ai Cenaclului literar „Semenicul“ au aprins o lumânare în memoria celui care a fost una dintre cele mai importante personalităţi a judeţului, Nicolae Dumitru Vlădulescu.

Nicolae Dumitru Vlădulescu va fi condus pe ultimul drum la Reșița, astăzi, de la ora 13.00, la cimitirul din zona Muncitoresc.

Nicolae Dumitru Vlădulescu, liderul mişcării revoluţionare din 21 şi 22 Decembrie 1989 de la Reşiţa, a murit la vârsta de 69 de ani, luni după-amiază, la locuinţa sa din cartierul reşiţean Doman. Originar din localitatea Prilipeţ, artistul plastic Nicolae Dumitru Vlădulescu a fost unul dintre puţinii pictori români care a intrat în circuitul internaţional al artei. Tablourile sale au fost expuse de/a lungul anilor la Soho Gallery din New York sau la International Art Show Berlin (1985).

Membru al Uniunii Scriitorilor din România şi membru al Secţiei de critică teatrală a UNITER. A publicat primul volum de poezii, „Cu sufletul în iarbă“, în 2000, iar al doilea volum apare doi ani mai târziu sub titlul „Vis imperfect“, fiind urmat la scurt timp de apariţia unui alt volum, „1,2,3 sau Fuga din Rai“. Între anii 2008 şi 2017, a fost manager al Teatrului de Vest Reşiţa. Pentru toate aceste merite, în anul 2009 i s-a acordat titlul de „Cetăţean de onoare al judeţului Caraş-Severin“.

Powered by Jasper Roberts - Blog