Menu

Articol

4 Comentarii

Reşiţenii nu sunt interesaţi de consultările publice

Reşiţenii au fost invitaţi luni, în sala de şedinţe a primăriei, la o dezbatere publică privind documentaţia de urbanism referitoare la construţia unui nou hipermarket de tip Kaufland, care cuprinde parter şi etaj, parţial, pentru birouri. Anunţul a fost făcut din timp în presa locală, a fost afişat la avizierul primăriei, însă la dezbatere au fost prezenţi doar city managerul Paul Vasile, arhitectul şef al primăriei, reprezentanta investitorului şi câţiva ziarişti.

Hipermarketul Kaufland va fi ridicat pe fosta locaţie a CET Energoterm, alături de un magazin tip Lidl. Acesta din urmă, cu o suprafaţă desfăşurată de 3.000 de metri pătraţi, va fi construit în imediata vecinătate a clădirilor Eon Distribuţie situate pe malul drept al Bârzavei. Pentru că terenul este deja tasat, construcţia va începe în curând şi,  în cel mult şase luni reşiţenii din Lunca Pomostului îşi vor face cumpărăturile în noul market.

Viitorul Kaufland va fi amplasat mai aproape de fostul Prescom, pe o suprafaţă construită, desfăşurată (parte+ etaj parţial) de 6.500 metri pătraţi. În cazul său lucrurile stau puţin altfel, pentru că este nevoie de lucrări suplimentare în vederea aducerii terenului la cotele necesare construcţiei propriu-zise.

Accesul autoturismelor cumpărătorilor se va face pe noul pod cu două benzi, ce va rezulta din modernizarea actualei căi de acces  din Bulevardul Revoluţia din Decembrie. Va fi demolat actuala pasarelă de la „7 Noiembrie” şi va fi construit un pod pentru pietoni, în dreptul străzii Bielefeld, iar aprovizionarea se va face pe un drum amenajat paralel cu calea ferată. Vor fi amenajate o parcare, spaţii verzi şi o aleie pietonală, pe malul Bârzavei.

Reamintim că la câteva sute de metri, în curtea fostului Prescom, există un magazin Penny, iar într-un viitor nu prea îndepărtat Lidl va construi şi în Govândari un magazin. Din surse neoficiale, se pare că magazinul actual al Lidl, din Valea Domanului urmează să fie închis.

Comentarii

Suntem doua persoane care am participat din partea societatii civile la respectiva dezbatere publica si participam la fiecare dezbatere. In cazuri de forta majora chiar luam atitudine (dovada scrisoarea mea deschisa catre consilierii locali din Martie anul curent). Speram ca pe viitor sa mobilizam populatia sa participe la astfel de consultari si sa isi exprime parerile.

E bine! Pe langa faptul ca va schimba in bine si frumos fata locului,mai asigura si locuri de munca,si alte servicii care in ansamblu vor aduce si venituri deloc de neglijat bugetului local.

Bună ziua, cine a desenat harta de mai sus? Str. Nicolae Titulescu în cepe la intersecția Bd. Revoluția din Decembrie Bl 24/Podul 7 noiembrie și se termină în intersecția ci Bd. A.I. Cuza Bl. 30. Nu are CHIAR NICI O LEGĂTURĂ CU G.A. Petculescu, care e în altă zonă și are alt traseu...
Cu stimă.

v-ati gandit la faptul ca populatia din orasul vechi,cartier muncitoresc,stavila nu au un magazin civilizat de unde sa se aprovizioneze?Sunt locuitori ai orasului,in general mai in varsta care se deplaseaza mai greu pana in cartierul govandari

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog