Menu

Articol

0 Comentariu

Revoluţia fiscală este bună matematic, susţine prefectul judeţului Caraş-Severin Matei Lupu!

Prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu, ne-a prezentat, astăzi, marile avantaje ale „revoluţiei fiscale” adoptate de Guvernul Tudose. Prefectul Matei Lupu ne-a prezentat câteva din avantajele „revoluţiei fiscale”, care trece impozitele în sarcina exclusivă a angajatului, arătând că vor fi avantaje certe atât pentru salariat, pentru firma angajatoare, cât şi pentru Guvern. De asemenea, vor fi avantaje şi pentru pensionari, susţine Matei Lupu.

„În primul rând, vorbim despre scăderea impozitului pe venit, de la 16%, la 10%. Va fi redus impozitul pentru pensiile mai mari de 2000 de lei, de la 16%, la 10%. De fapt, este vorba despre reducere tuturor impozitelor de la 16% la 10%”, a declarat Lupu.

Nu scade niciun salariu!

„Este important de menţionat că nu scade niciun salariu! Da, nu scade niciun salariu! Nu cresc contribuţiile angajatorului şi nu scade salariul angajatului. Mai vorbim despre reducerea cotei totale a contribuţiei sociale de la 39,25%, la 37,25%”.

Alt avantaj este reprezentat de reducerea numărului de contribuţii, de la 9, la 3! Deci, sunt mai puţine contribuţii şi se uşurează munca în contabilitate! Avantajos pentru salariaţi şi pentru viitorii pensionari este faptul că va creşte contribuţia la Pilonul I de pensii, fiind vorba despre salarii brute mai mari, impozitele fiind cuprinse în salarii”, a precizat Matei Lupu.

„În ceea ce priveşte colectarea impozitelor, vorbim despre avantaje evidente. Se estimează reducerea deficitului bugetar. Numai în anul 2018 se estimează reducerea deficitului bugetar pentru asigurările sociale, de 9 miliarde de lei. Aşadar, se prognozează o îmbunătăţire a colectării asigurărilor sociale”, a afirmat prefectul judeţului Caraş-Severin, Matei Lupu.

Firmele private nu au de ce să scadă salariile! Doar dacă o fac cu rea intenţie!

Prefectul Matei Lupu a mai specificat că nu vede de ce firmele private care, drept exemplu, au plătit un impozit de 10 lei, şi anul viitor vor avea de plătit tot 10 lei în contul salariatului, sau chiar mai puţin, să scadă salariul angajatului doar pentru a plăti şi mai puţin.

„Această scădere a salariilor de către firmele private, de care se tot vorbeşte, nu văd de ce s-ar întâmpla! Numai cu rea intenţie să fie făcute, dar, nu văd de ce s-ar manifesta această rea intenţie a firmelor faţă de salariaţii cu care aceste firme lucrează şi cu care îşi realizează producţia şi profitul”, a mai spus prefectul Matei Lupu.

Powered by Jasper Roberts - Blog