Menu

Articol

RO-WIN a lansat „Ghidul antreprenorului pentru Diaspora Start-up” pentru cei care vor să revină acasă

Românii din diaspora ar putea să înceapă o afacere acasă cu fonduri oferite de Uniunea Europeană prin programul „Diaspora Start-Up". Finanţarea oferită de Ro-Win este nerambursabilă şi poate ajunge până la 35.000 de euro, în funcţie de proiectul depus. Pentru a uşura procesul de aplicare, Ro-Win – Succes în România, unul dintre administratorii de granturi europene, a lansat „Ghidul Antreprenorului pentru Diaspora Start-Up", o sinteză a tuturor cerinţelor şi etapelor prin care trebuie să treacă cei care îşi doresc să aplice la acest tip de finanțare.

„Birocraţia este principalul obstacol pe care îl văd românii din diaspora în deschiderea unei afaceri în România. Lipsa surselor de finanţare ocupă locul al doilea, la mare distanţă de alţi factori. Noi le putem rezolva ambele probleme. Pentru ca acest lucru să se întâmple, cei interesaţi trebuie să poată aplica cu uşurinţă, indiferent de programul pe care îl aleg. Acesta este motivul pentru care am creat Ghidul.” a declarat Mihai Zânt, Managing Partner Reviro.

Ghidul Antreprenorului aduce clarificări privind procesul de aplicare, astfel încât cei interesaţi vor putea parcurge cu uşurinţă documentaţia, sistemul de punctaj al proiectelor înscrise, care sunt cheltuielile şi domeniile de activitate eligibile, precum şi alte informaţii de care are nevoie un român de peste hotare care vrea să deschidă o afacere în România. Ghidul Antreprenorului pentru Diaspora Start-Up poate fi descărcat gratuit de pe https://www.ro-win.ro/ghid/

Powered by Jasper Roberts - Blog