Menu

Articol

România în viziunea liberalilor: „sedusă şi abandonată”

La un an de la câştigarea alegerilor generale de către PSD, Partidul Naţional Liberal au editat o carte, una neagră, după cum preciza astăzi Marcel Vela, liderul liberalilor cărăşeni, a guvernăriiPSD. Cartea a fost intitulată: „2017 – Un an pierdut pentru România”, având ca motto: PSD dăunează grav românilor. Practic, este vorba de analiza politicilor publice ale guvernării PSD+ALDE în 2017.

„Este vorba de o analiză a programului electoral datorită căruia Alianţa PSD-ALDE a câştigat alegerile parlamentare din 2016, program ce reprezintă cea mai mare vânzare de iluzii din istoria recentă a României. Cartea neagră a guvernării se apleacă asupra celor 724 de măsuri cuprinse în ceea ce Liviu Dragnea numea «Biblia» PSD, dintre care, după un an, cu două guverne schimbate, doar 33 au fost îndeplinite, dar şi acestea constituţional şi nicidecum pe fond”, a ţinut să sublinieze senatorul liberal.

În opinia lui Marcel Vela, Cartea neagră a guvernării PSD contracarează punctual fiecare măsură promisă de social-democraţi în campania electorală. „Deşi se vorbea de o creşteră salarială  de 25%, banii care intră în buzunarul oamenilor sunt sub rata inflaţiei, cursul de schimb leu-euro a depăşit orice record de până acum, creşterea economică de 7%, despre care s-a tot vorbit atât, nu se regăseşte în buzunarul românilor sau, e mai mică decât puterea de cumpărare, e o creştere pe consum”, a mai spus liderul PNL.

Liberalii consideră că dincolo de cifre, politicile publice şi măsurile aplicate de către PSD arată că România se îndreaptă într-o direcţie greşită din punct de vedere democratic, politic, economic şi social,  lucru recunoscut de tot mai mulţi fruntaşi ai partidului de guvernământ. „Asistăm la eşecul unei guvernări, în timpul căreia România a fost sedusă şi abandonată”, a concluzionat Marcel Vela.

Powered by Jasper Roberts - Blog