Menu

Articol

Romsilva Caraş-Severin pune la bătaie 65.000 metri cubi de lemn de foc

Reprezentanţii Romsilva Caraş-Severin spun că şi în acest an societatea pune la dispoziţia cărăşenilor lemn de foc rezultat din exploatarea în regie proprie. „Volumul minim ce va putea fi vândut populației până la finele anului este de 65.000 mc, îndeplinind astfel prevederile parteneriatelor pe care le avem încheiate cu comunitățile locale în acest sens“, spune Dan Cîmpan, directorul comercial al Romsilva. Conform datelor societăţii, până în momentul de faţă a fost oferit populației un volum de cca. 40.000 mc, din care s-au cumpărat doar 16.000 mc, la această dată neexistând cereri care să nu poată fi onorate.

Pentru a ușura accesul la lemnul de foc Romsilva a pus în circulație un ghid pentru procurarea lemnului de foc, ghid ce a fost distribuit prin efortul personalului silvic cât mai multor cetățeni ai județului, acesta conținând pașii care trebuie urmați de către cei care doresc să cumpere lemn de foc de la ocoalele silvice și prețurile de vânzare a lemnului.

Reprezentanţii Romsilva Caraş-Severin spun că în situaţia în care acest ghid pentru procurarea lemnului de foc nu ajuns încă la anumiți cetățeni, cei interesaţi sunt rugaţi să contacteze ocolul silvic sau pădurarul pentru a intra în posesia acestuia.

„Prețurile de vânzare a lemnului sunt accesibile, fiind publicate pe pagina web a RNP Romsilva, la sediile ocoalelor silvice și în ghidul menționat. De asemenea, la anumite ocoale silvice există și posibilitatea transportării la domiciliu a lemnului cumpărat, existând pentru acest serviciu tarife stabilite în funcție de distanță“, a mai precizat Cîmpan.

Powered by Jasper Roberts - Blog