Menu

Articol

0 Comentariu

Ruga de la Caransebeş a fost deschisă de „Luţă Ioviţă”

Autor: 

Ruga de la Oraş, manifestare organizată de Primăria şi Casa de Cultură „George Suru” şi programată să se desfăşoare în perioada 20-23 aprilie la Caransebeş, a debutat joi după-amiază, însă nu la scena de spectacole din Piața „General Ioan Drăgălina”, cum era prevăzut, ci, din cauza vremii nefavorabile, în sala de spectacole a Casei de Cultură, cu Festivalul-Concurs Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Luţă Ioviţă”, în acompaniamentul Orchestrei „Doina Banatului” din urbea de pe Timiș și Sebeș, dirijată de Mircea Petruţ.

În faţa juriului – preşedinte prof. Gelu Stan, şi Daniela Băcilă, Gheorghe Turda, Tiberiu Ceia şi Gheorghe Ţunea, membri –, au evoluat 16 solişti vocali şi 10 instrumentişti, din judeţele Hunedoara, Mehedinţi, Timiş, Ialomiţa, Caraş-Severin, Sibiu, Sălaj, Gorj, Satu Mare, Mureş şi Alba, precum şi din Vârşeţ – Serbia şi din Republica Moldova.

În continuare, ansamblurile „Zestrea Gugulanilor” – coregraf Simion Dragalina și „Junii Gugulani” de pe lângă Casa de Cultură „George Suru” – coregrafi Adrian și Adela Jurchescu, au prezentat suite de dansuri tradiționale, iar interpreții de folclor Gheorghe Turda și Traian Barbu au susținut recitaluri de muzică populară.

Vineri va avea loc Gala laureaților Festivalului-Concurs Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Luță Ioviță”, precum și recitalurile de folclor ale Feliciei Stoian, Dorianei Talpeș, Tiberiu Ceia și Gabi Zaharia.

Sâmbătă, în cadrul aceluiaşi eveniment, cu ocazia Zilei Mondiale a Romilor, sunt programate recitaluri de muzică țigănească și românească, concurs de joc țigănesc, dar și o petrecere populară „Ca la ușa... cortului”, momente urmate de un spectacol de muzică şi joc popular cu ansamblurile folclorice „Laza Nancici” din Vârşeţ, „Vlastimir Pavlovic Carevac” din Veliko Gradişte, „Kud Polet” din Kladovo, toate din Republica Serbia, și „Mladost & Generația” din Timișoara.

Duminică, de la ora 9.30, va fi săvârșită Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Centrul Civic, după care va avea loc deschiderea oficială a Rugii de la Oraș. Evenimentul se va încheia cu Seara marilor concerte live, în cadrul căreia vor evolua trupele „All Friends Band”, „Daggu Project” din Germania, Ioana Ignat și băieții de la „B.U.G. Mafia”.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog