Menu

Articol

0 Comentariu

Rugă la oraş. Patru zile de distracţie la Caransebeş

Patru zile vor petrece gugulanii și goștii lor în această săptămână la tradiționala „Rugă de la oraș”, prilej pentru întâlnirea cu toate genurile muzicale, cu interpreți, formații de dansuri și trupe reprezentative de muzică ușoară.

Ruga va începe joi, 20 aprilie, la ora 18, în Piața General Ion Dragalina, cu Festivalul-concurs Național de Interpretare Vocală și Instrumentală „Luță Ioviță”, ajuns la cea de-a XXIII-a ediție. Acompaniamentul este asigurat de Orchestra „Doina Banatului”, din Caransebeș.  

Pe scenă vor evolua într-un spectacol de dansuri populare ansambluri folclorice, precum: „Zestrea gugulanilor” și  „Junii gugulani”, în coregrafia lui Simion Dragalina, respectiv Adi Jurchescu.

Cu aceeași ocazie, cunoscuții interpreți Gheorghe Turda și Traian Barbu vor susține recitaluri extraordinare.                        

Ziua de vineri, 21 aprilie, ora 18, debutează cu gala laureaților Festivalului „Luță Ioviță”, urmat de un spectacol folcloric și dansuri populare susținute de ansamblurile din prima zi. În spectacol vor susține recitaluri de excepție Doriana Talpeș, Gabi Zaharia, Felicia Stoian și Tiberiu Ceia.

Sâmbătă, de la ora 14, cu prilejul Zilei Mondiale a Rromilor, va avea loc un concert de cântece populare românești și țigănești, un concurs de jocuri țigănești și un spectacol popular sugestiv intitulat „Ca la ușa...cortului”.                                                                                                                    

După amiază, de la ora 18, vor urca pe scenă ansamblurile folclorice sârbești: „Kud Polet”, din Kladovo,  „Laza Nancic”, Vîrșeț,  „Vlastimir Pavlovic Carevac”, din Veliko Gradiste și „Mladost & Generația”, din Timișoara.

Ruga de la oraș se încheie în 23 aprilie, în ziua de Sf. Gheorghe.  Duminică dimineață, de la 9,30 va avea loc Sfânta Liturghie, iar la ora 13 este programată deschiderea oficială a rugii.

De la 19,45, pe scenă va urca formația All Friends Band, într-un recital de coveruri, urmată, de la 20,30, de trupa germană Daggu Project.

Seara va continua cu un show susținut de Ioana Ignat și cu unconcert, de la 22, al cunoscutei trupe B.U.G. MAFIA.

Organizatorii rugii, Consiliul Local și Primăria Caransebeș, precum și Casa de Cultură „George Suru”.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog