Menu

Articol

S-a cutremurat pământul azi-noapte în Caraş-Severin. Seism de 3,7 grade pe sacara Richter

După mişcările telurice din ultima vreme înregistrate în zona Vrancei, iată că azi-noapte aparatele au înregistrat un cutremur şi în Caraş-Severin, cu epicentrul în zona Teregova-Luncaviţa-Domaşnea. Este vorba de o mişcare cu magnitudinea 3,7 grade pe Richter, care a avut loc la 3.14, după cum informează Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP). În zona sa epicentrală, cutremurul a avut o intensitate de IV grade pe scara Mercalli.

Seismul a avut loc la suprafaţă, la o adâncime de numai 4 kilometri, iar cele mai apropiate oraşe de epicentru au fost: Băile Herculane (27 km), Caransebeş (32 km), Orşova (41 km), Oţelu Roşu (43 km) şi Reşiţa (47 km).

Reamintim că joi dimineaţa s-au produs alte două seisme cu magnitudine 3,7, respectiv 3,5, în judeţul Vrancea, la adâncimea dde 73 de kilometri.

Cel mai puternic cutremur din ultimii ani care a avut loc în Caraş-Severin în ultimii ani a fost cel de la Moldova Nouă din luna mai 2002, la 10 km sub Dunăre, având o magnitudine de 4,8 grade pe scara Richter. Au fost avariate mai multe blocuri de locuit, fostul hotel, iar 15 persoane au fost rănite uşor. Seismul de la Moldova Nouă, care a avut loc într-o sâmbătă seara. ora 23,42 a fost resimţit la peste 100 de kilometri distanţă. 

Powered by Jasper Roberts - Blog