Menu

Articol

S-a pornit Ruga la Caransebeş!

Autor: 

Ruga de la Oraş a luat startul joi, 12 aprilie, încă de dimineaţă, când în Sala de spectacole a Casei de cultură din Caransebeş s-a desfăşurat preselecţia concursului naţional de interpretare vocală şi instrumentală „Luţă Ioviţă”, acţiune ajunsă la cea de a XXIV-a ediţie.

Seara, în aceeaşi locaţie, a avut loc întrecerea propriu-zisă, participanţii fiind acompaniaţi de orchestra Ansamblului Folcloric „Banatul” din Timişoara, dirijată de prof. Adrian Scorobete, prezentarea spectacolului revenindu-i Feliciei Stoian.

Vineri, de la ora 14, instituţia de cultură din municipiul de pe malurile Timişului şi Sebeşului a găzduit întâlnirea participanţilor la Festivalul „Luţă Ioviţă” cu publicul şi cu o serie de specialişti în folclor. De la ora 17, la Galeria de artă „Corneliu Baba” a avut loc vernisarea expoziţiei „Caransebeşul la 1918”, eveniment la care au luat parte primarul Felix Borcean, fostul director al Serviciului Judeţean Caraş-Severin al Arhivelor Naţionale, Constantin Brătescu, actualul şef al acestei instituţii, dr. Laurenţiu Ovidiu Roşu, rolul de amifitrion revenindu-i directorului Casei de cultură, Ioan Cojocariu.

De la ora 18, pe scena amenajată în Piaţa „G-ral Ioan Dragalina”, s-a desfăşurat Gala laureaţilor Concursului naţional de interpretare vocală şi instrumentală „Luţă Ioviţă”. Momentul decernării premiilor de către Felicia Stoian a fost urmat de recitalurile extraordinare susţinute de cunoscuţii şi îndrăgiţii interpreţi de muzică populară Ramona şi Petrică Viţa, Felicia Stoian şi Adrian Stanca, după care pe scenă au evoluat Ansamblurile folclorice „Zestrea Gugulanilor” – coregraf, Simion Dragalina, şi „Junii Gugulani”, instruiţi de Adrian Jurchescu.

Powered by Jasper Roberts - Blog