Menu

Articol

S-a urcat la volan după ce a consumat substanţe interzise

În dimineaţa zilei de astăzi, 4 mai, poliţiştii din Caransebeş au oprit în trafic un tânăr de 25 de ani, care conducea un autoturism pe strada General I. Dragalina. Tânărul părea că este în stare de ebrietate, fiind incoerent și necoordonat în mișcări. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat un test de respirație 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Totuşi, poliţiştii l-au condus pe tânăr la Spitalul Municipal Caransebeș, unde a fost testat cu ajutorul Multi Drug Sreen Test, rezultatul fiind de această dată pozitiv. Se pare că tânărul ar fi consumat substanţe interzise, fapt pentru care poliţiştii îl cercetează sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau altor substanțe, faptă prevăzută și pedepsită de art. 336 alin. 2 Cod Penal.

Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin spune că poliţiştii rutieri au desfăşurat la sfârşitul săptămânii trecute activităţi pentru creșterea siguranței în trafic. „Au fost constatate 11 infracțiuni și aplicate 418 sancțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, din care 207 pentru depășirea vitezei legale, în valoare totală de 123.875 lei. Nu au fost înregistrate accidente rutiere cu urmări grave”, a mai spus Nicorici.

Ca măsuri complementare, au fost reținute 16 permise de conducere dintre care două pentru consum de alcool, patru pentru viteză excesivă, 10 pentru alte abateri și a fost retras 1 certificat de înmatriculare auto.

Powered by Jasper Roberts - Blog