Menu

Articol

Săptămâna şi bomba, în Parcul Siderurgistului, din Reşiţa

Deşi  în al doilea Război Mondial nu s-au dus lupte crâncene pe aceste meleaguri, aşa cum s-a întâmplat în alte locuri din ţară, în Reşiţa proiectilele apar precum ciupercile după ploaie. Culmea este că ele sunt descoperite nu la doi metri sub pământ, ci la doar câţiva centimetri adâncime.

Aşa se întâmplă de două-trei luni în Parcul Siderurgistului, acolo unde se execută lucrile de reabilitare a parcului. În ultima lună, numai puţin de trei proiectile de aruncător, calibru 120 de mm, au fost găsite de muncitori în timpul săpăturilor. Ultimul, chiar în această dimineaţă, în jurul orei 9,30.

Proiectilul a fost găsit îngropat la 30 de centimetri, în condiţiile în care, spun cunoscătorii, acolo există „umplutură” de pe vremea amenajării parcului, din urmă cu 35 de ani. Aceasta înseamnă, că în toţi aceşti ani copiii reşiţenilor au jucat tontoroiul pe bombele din parc.

O echipă de piritehnişti, de la ISU Caraş-Severin, au venit de urgenţă şi au ridicat muniţia în vederea distrugerii ei în poligon.

Powered by Jasper Roberts - Blog