Menu

Articol

SC Aeroportul SA Caransebeş este din nou în atenţia procurorilor DNA

Subvenţiile APIA , din fondurile europene, acordate pentru întreţinerea păşunilor agricole, au constituit mereu o sursă de îmbogăţire atât pentru unii funcţionari ai statului, cât şi pentru administratori de societăţi comerciale. În Caraş-Severin, de-a lungul timpului mulţi au fost cei cercetaţi ori condamnaţi pentru fraudarea acestor fonduri. Să ne amintim de „celebrul” Romică Anculia, fostul director al APIA, aflat şi astăzi în detenţie, de primarii Iancu Simion-Simi, din Oţelu Roşu, Valentin Ghiţă, din Socol, Ioan Vetreş,  din Armeniş, Ion Moşoarcă- Grădinari, Pertru Lorinţ-Domaşnea, Puiu Perce, din Ciclova Română şi lista poate continua.

În prezent, DNA-Serviciul Teritorial Timişoara-, efectuează urmărirea penală într-un dosar care vizează SC Aeroportul Caransebeş, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de Legea 78/2000, privind prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Procurorii DNA se interesează de modul în care s-a derulat un contract de concesiune încheiat de această firmă în anul 2007 şi dacă terenul de care beneficia SC Aeroportul SA era sau nu destinat desfăşurării activităţilor agricole sau zootehnice. Pe scurt, dacă avea aprobare pentru terenul concesionat să solicite subvenţii  APIA între anii 2010-2012.

Nu este prima dată când procurorii anticorupţie se interesează de acest caz. Din informaţiile noastre, SC Aeroportul SA Caransebeş a solicitat şi primit subvenţii în două rânduri: 2010, 66.000 de lei pentru 95 de hectare şi în 2011, 89.000 de lei tot pentru 95 de hectare.

Powered by Jasper Roberts - Blog