Menu

Articol

0 Comentariu

Scor-fluviu pe Timiş şi Sebeş!

Viitorul Caransebeş – Muncitorul Reşiţa 16-2 (8-1)

Autor: 

Într-un meci restanţă, Viitorul Caransebeş a jucat miercuri, 17 mai, pe stadionul din Balta Sărată, cu Muncitorul Reşiţa, echipă pe care ar fi trebuit să o întâlnească în etapa cu numărul 20 a Ligii a IV-a.

Aşa cum şi-au obişnuit deja suporterii, caransebeşenii au deschis scorul foarte repede, în minutul 4, când Văcărescu l-a angajat excelent pe Şandru, acesta a intrat în careu pe partea stângă, de unde a şutat puternic la colţul lung, învingându-l pe B. Lolea. Peste 4 minute, în urma unui atac al oaspeţilor, portarul Birăescu a reţinut balonul, a degajat foarte lung, până la Neagu, care a interceptat, a avansat singur spre poarta reşiţeană şi, ajuns la 14 metri, a şutat puternic, făcând inutilă intervenţia lui B. Lolea.

Gazdele au mai trecut pe lângă gol în doar 4 minute, însă reşiţenii au purtat un atac pe aripa stângă, prin Gavrilă, acesta a întors pentru Varga, care, din marginea careului, a şutat plasat la colţul lung, mingea lovind bara şi intrând în poarta caransebeşeană.

Era minutul 12 şi, la 2-1, se anunţa un meci strâns. N-a fost aşa, fiindcă, în minutul 14, după un corner bătut de pe dreapta de Dumitru, mingea a fost prelungită cu capul de Vătafu până la Gheorghescu, care de la 6 metri a trimis, pe lângă B. Lolea, în poarta reşiţeană.

În minutul 19 s-a făcut 4-1, în urma unei acţiuni în care Şandru a avansat pe stânga, B. Lolea l-a blocat în prima fază, atacantul gugulan a trimis în spate, până la Neagu, care, la 12 metri şi cu poarta goală în faţă, a majorat avantajul gazdelor. Peste numai un minut, acelaşi Şandru a driblat pe stânga, însă de această dată la capătul pasei sale a fost Gheorghescu, care, de la 16 metri, l-a învins din nou pe B. Lolea, ducând scorul la 5-1. Doar două minute le-au trebuit caransebeşenilor să înscrie din nou, după ce Văcărescu a recuperat o minge la 20 de metri, a avansat singur şi, din marginea careului, a şutat plasat, lângă bară.

În minutul 31 s-a petrecut o fază care explică, măcar parţial, de ce fotbalul e cel mai iubit dintre sporturi. Şandru, scăpat pe partea stângă, a intrat în careul reşiţean, unde a fost deposedat din spate de Corniţ, centralul Robert Bucovinszky arătând fără ezitare punctul cu var, decizie la care oaspeţii au protestat îndelung. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Suru, care, în semn de solidaritate cu adversarii săi, a trimis intenţionat pe lângă poartă.

Băieţii lui Dan Doran au reuşit să-şi majoreze totuşi avantajul în minutul 33, atunci când Dumitru, scăpat singur pe partea stângă, l-a lobat pe B. Lolea şi a dus scorul la 7-1.

Oaspeţii au avut şi ei o fază frumoasă în minutul 38, când Gavrilă a făcut o cursă de 30 de metri prin apărarea caransebeşeană dar, ajuns în careu, nu a putut să-l învingă pe Birăescu, care a plonjat la picioarele sale şi a reţinut balonul.

Ultimul gol al primei părţi a meciului s-a marcat în minutul 45, când portarul reşiţean a degajat greşit, Neagu a recuperat mingea pe aripa stângă, i-a centrat lui Şandru, care, de la 14 metri, a trimis în vinclul stâng al porţii reşiţene.

Nici nu a început bine repriza secundă, că Robert Bucovinszky a arătat din nou punctul cu var, în minutul 48, după un fault comis în careu asupra lui Văcărescu. Penalty-ul a fost executat de Dumitru, care a înscris, însă centralul întâlnirii a dictat repetarea loviturii, de această dată Dumitru transformând cu un şut puternic, care l-a lăsat fără replică pe B. Lolea.

A fost 10-1 în minutul 54, după o fază în care Văcărescu a avansat pe partea dreaptă, a centrat în careu, iar Şandru, de la 10 metri, a catapultat balonul în poartă. Acelaşi tandem a făcut şi faza golului cu numărul 11, din minutul 65, de această dată Şandru înscriind de lângă Cârpaciu.

În minutul 67 a fost 12-1, golul fiind înscris de Dumitru, care, după de l-a depăşit pe dreapta pe Budai, l-a fentat din corp şi pe B. Lolea şi a trimis cu latul în plasă. Caransebeşenii au înscris din nou după doar două minute, în urma unei faze în care Şandru a făcut legea pe partea dreaptă, a pasat în careu, iar Văcărescu, de la doar 10 metri, a trimis puternic în poarta reşiţeană.

Oaspeţii au avut şi ei de o lovitură de la 11 metri, în minutul 72, dictată după un fault asupra lui Breşteanu, penalty-ul fiind transformat de Varga.

În minutul 77, caransebeşenii au beneficiat de o lovitură liberă de la 30 de metri lateral-stânga, dictată după un fault asupra lui Dragomir, şutul extrem de puternic al lui Suru zguduind stâlpul stâng al porţii lui B. Lolea. Şi dacă nu a reuşit să înscrie la acea fază, Suru a repetat figura două minute mai târziu, când a trimis senzaţional de la 35 de metri, balonul ducându-se sub transversala porţii reşiţene.

În minutul 82, gazdele au marcat din nou, după o fază plecată de la Văcărescu, care a trimis la Văluşescu, acesta i-a recentrat, iar „decarul” gugulan a şutat puternic, scuturând din nou plasa porţii apărate de B. Lolea. Şi tot Văcărescu avea să încheie şirul de 16 goluri al gazdelor în minutul 84, atunci când a interceptat o minge la 25 de metri, a avansat singur, l-a driblat pe B. Lolea şi, de la 10 metri, a trimis balonul în poarta goală.

Viitorul Caransebeş: C. Birăescu, Gh. Văluşescu, C. Arnăut (min. 46, N. Birăescu), O. Bălan (46, B. Gulea), L. Vătafu, C. Suru, I. Văcărescu, M. Gheorghescu (46, F. Dovlete), A. Dumitru, D. Şandru, A. Neagu (46, M. Dragomir); rezerve: D. Căldăraş, I. Toboşeru. Antrenor, Dan Doran.

Muncitorul Reşiţa: B. Lolea, C. Lolea, S. Alexandru, C. Corniţ, I. Budai, N. Budai, S. Breşteanu, B. Ibănişteanu, D. Amariei (46, C. Ungurean), F. Varga, M. Gavrilă (60, F. Cârpaciu); rezerve: D. Cocârlă, C. Sporea, A. Chelu. Antrenor, Adrian Cârjan.

A arbitrat la centru Robert Bucovinszky (Reşiţa), asistat la cele două linii de Octavian Cicu (Caransebeş) şi Dorian Erdei (Oţelu Roşu). Observator: Cornel Corocan (Reşiţa).

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog