Menu

Articol

Se ascut săbiile în PSD Caraş-Severin. Luminiţa Jivan joacă tare până şi în Piaţa Prefecturii!

Premieră pentru manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Naţionale a României în Reşiţa, unde, alături de oficialităţile locale şi judeţene au participat primari din alte localităţi. La prima vedere, nimic spectaculos în condiţiile în care în comunele judeţului astfel de manifestării nu se desfăşoară, iar anul acesta am sărbătorit Centenarul. În realitate, însă, sâmbătă s-a consumat un nou episod al disputelor din interiorul PSD Caraş-Severin.

Port-drapelul acestor lupte pentru câştigarea puterii în PSD este deputata Luminiţa Jivan, care nu scapă niciun prilej să ne arate că este o apropiată a lui Liviu Dragnea şi a Vioricăi Dăncilă, iar de sâmbătă, şi a prefectului Matei Lupu. Ea ştie un lucru şi bun legat de îndepărtarea lui Ion Mocioalcă, cel care a „inventat-o” ca politician cu ani în urmă.

De 1 Decembrie, Luminiţa Jivan a ieşit din Prefectură în fruntea primarilor răzvrătiţi din PSD. Vreo nouă la număr, toţi cu eşarfa cu tricolor. În afară de ei, niciun alt primar social-democrat din judeţ nu a fost prezent la ceremonii. Cum au ajuns primarii din Gârnic, Berzovia, Fârliug, Oraviţa, Bolvaşniţa, Vermeş, Turnu Ruieni ori Zorlenţu Mare să participe la sărbătoarea de 1 Decembrie? Simplu. I-a invitat prefectul Matei Lupu, fără să se consulte cu cei din Consiliul judeţean ori cu primarul Ioan Popa, organizatori ai evenimentului. Gestul său a fost interpretat ca o dovadă de implicare a prefectului (neangajat politic) în jocurile politice din organizaţia judeţeană. Drept dovadă, prefectul a ieşit din clădirea Prefecturii aproape în acelaşi timp cu Luminiţa Jivan şi primarii pe care îi tot ia după ea pe unde se duce. Gurile rele spuneau că primarii veniţi cu deputata fuseseră primiţi de prefect, timp în care ceilalţi parlamentari social-democraţi au îngheţat aşteptându-i în Piaţa Prefecturii. Şi ca să arate că joacă tare, la un moment dat deputata s-a strecurat cum a ştiut mai bine şi a ajuns să stea lângă prefectul Lupu, în timp ce deputaţii Ion Mocioalcă şi Ion Spînu fuseseră aşezaţi pe rândul al doilea al prezidiului, provocând o adevărată indignare în rândul celorlalţi politicieni.

P.S. - Ca să fim corecţi, trebuie să spunem că în Piaţa Prefecturii s-a aflat şi primarul liberal al Aninei, Gheorghe Românu, prieten bun cu prefectul Matei Lupu încă de pe vremea în care cei doi lucrau în minerit.

Powered by Jasper Roberts - Blog