Menu

Articol

Se caută (urgent!) trei tineri creativi, din Caraş-Severin!

Universitatea Politehnica Timișoara în parteneriat cu Institutul Intercultural Timișoara anunță programul de training Creative Entrepreneurship (Antreprenoriat Creativ), din proiectul InclusiveArt al Institutului Intercultural Timișoara. Programul cuprinde proiectul InclusiveArt – Acces la cultură pentru copii și tineri dezavantajați, finanțat de Programul de Cooperare Transfrontalier România-Serbia Interreg IPA, împreună cu partenerii: Nevo Parudimos Reșița, Primăria Zrenjanin, Centrul pentru Arte Frumoase și Aplicate Terra Kikinda.

În cadrul proiectului, 24 de persoane creative vor fi selectate și vor primi resurse financiare pentru a iniția 12 intervenții culturale în 12 comunități din zona proiectului; mobilitate internațională în RO/SR; publicarea celor mai bune intervenții culturale în Manualul de Animații Socio-Educaționale, site-ul proiectului și albumul proiectului. Din Caraş-Severin vor fi selectaţi 3 (trei) tineri pentru a participa la proiect.

Practic, tinerii, absolvenţi de licee sau facultăţi de artă sau cu profil umanist, tineri care trebuie să NU fie angajaţi cu contract de muncă (este permisă participarea celor care au un PFA), vor urma un curs gratuit în perioada ianuarie - februarie 2018, mai întâi, online, apoi la Timişoara, după care vor primi finanţare, în jur de 5000 de euro, pentru a implementa un proiect cultural destinat zonelor defavorizate.

Doritorii se pot înscrie la Teatrul de Vest Reşiţa (Palatul Cultural)
telefon: 0255-215080; 0355-404222;

Programul, mai pe larg:

Program de training de Antreprenoriat Creativ

Universitatea Politehnica Timișoara în parteneriat cu Institutul Intercultural Timișoara anunță programul de training Creative Entrepreneurship (Antreprenoriat Creativ), din proiectul InclusiveArt al Institutului Intercultural Timișoara.

Proiectul InclusiveArt

Institutul Intercultural Timișoara implementează proiectul InclusiveArt – Acces la cultură pentru copii și tineri dezavantajați, finanțat de Programul de Cooperare Transfrontalier România-Serbia Interreg IPA, împreună cu partenerii: Nevo Parudimos Reșița, Primăria Zrenjanin, Centrul pentru Arte Frumoase și Aplicate Terra Kikinda.

Pe lângă programul de training Creative Entrepreneurship, proiectul InclusiveArt include mai multe oportunități pentru persoanele tinere și creative: mentorat și ghidare în dezvoltarea ideilor de afaceri, planuri de afaceri, proiecte; întâlniri cu personalități de succes din zonele creative, povești de succes; oportunitatea de a fi selectat printre cei 24 de participanți pentru un program de training de Animator Socio-Educațional; oportunitatea de a obține experiență practică în implementarea de proiecte creative: 24 de persoane creative vor fi selectate și vor primi resurse financiare pentru a iniția 12 intervenții culturale în 12 comunități din zona proiectului; mobilitate internațională în RO/SR; publicarea celor mai bune intervenții culturale în Manualul de Animații Socio-Educaționale, site-ul proiectului și albumul proiectului.

Înscrierea pentru programul de training Creative Entrepreneurship

Înscrierea pentru programul de training Creative Entrepreneurship este deschisă în perioada 20 noiembrie –21 decembrie 2017, (înscrierea a fost prelungită până în 19 ianuarie 2018). Obiectivul programului este să pregătească persoane tinere și creative pentru a crește potențialul comunităților locale și a grupurilor dezavantajate prin practici sociale inclusive și inovatoare, de a folosi arta și cultura pentru a crea contexte inclusive pentru integrare și creștere creativă. Programul va discuta subiecte specifice industriilor creative, combinate cu activități economice bazate pe crearea și utilizarea de informații diverse. Training-ul va fi livrat într-o modalitate tip blended learning, adică prin sesiuni de training față în față dar și activități online pe o platformă de e-learning dedicată (Campusul Virtual al UPT).

Grup Țintă: persoane tinere (sub 35 de ani), care locuiesc în următoarele județe din România:Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, saudin Serbia: Severnobanatski, Srednjebanatski, Južnobanatski, Braničevski, Borski, Podunavski; fără loc de muncă, tineri absolvenți cu interese în industriile creative și buni cunoscători ai limbii engleze.

Powered by Jasper Roberts - Blog