Menu

Articol

2 Comentarii

Se înnoieşte Teatrul Vechi de la Oraviţa! Primarul Dumitru Ursu are un plan

Dumitru Ursu şi Teatrul Vechi "Mihai Eminescu" Oraviţa

Primarul Oraviţei, Dumitru Ursu, a iniţiat un proiect de reabilitare a Teatrului Vechi „Mihai Eminescu”, cel mai vechi teatru de pe actualul teritoriu al României, edificat în anii 1815-1816 şi inaugurat în anul 1817. În teatrul din Oraviţa a păşit şi Mihai Eminescu, în anul 1868, când poetul era sufleor în trupa lui Mihail Pascaly. De remarcat este faptul că din 1817 şi până în prezent, arhitectura teatrului din Oraviţa nu s-a modificat, spre deosebire de modelul după care a fost construit la scară mai mică, adică Burghteater din Viena. Burghteater-ul vienez a suferit mai multe modificări, fiind dezafectat între anii 1886-1890

„Teatrul Vechi a  mai fost renovat, ultima oară în anul 1997, a declarat, pentru ziarul Argument, primarul Dumitru Ursu. Însă, de atunci fundaţia a suportat infiltraţii, tencuiala, zugrăveala şi acoperişul s-au deteriorat pe alocuri, iar sistemul de încălzire nu mai face faţă nevoilor. Iarna în teatru este frig şi umezeală, practic nu se pot organiza spectacole. Noi, Primăria şi Consiliul Local Oraviţa, am realizat un proiect de consolidare-renovare pe fonduri europene, în valoare de 2 milioane de euro, şi avem bucuria de a fi trecut de prima etapă, fiind avizată evaluarea de conformitate administrativă”, a mai spus primarul Ursu.

Următoarea etapă pentru realizarea proiectului este aceea de verificare a indicatorilor tehnico-economici, după care urmează licitaţiile pentru stabilirea constructorului. Conform primarului Dumitru Ursu, teatrul va fi consolidat şi renovat de la fundaţie la acoperiş şi se va amenaja o centrală termică în afara clădirii, pentru a nu se face modificări asupra arhitecturii monumentului istoric.

Comentarii

Despre ce scrieti? Voi realizati ca teatrul era acolo si in primul mandat a lu asta? Si nu a avut nici o grija, tot frig a fost. Ati luat locul expresului cu aplauzele. Se face anul din al doilea mandat, ca oravitenilor le place fara apa si noroi pe strazi si nu e facut nimic. A, era sa uit, sunt articole propagandistice.

Asta trebuia sa aiba grija de teatru. Acum aplaudati la comanda proiectul nemuririi neamului prost. In mandatul astuia si aleia s-a distrus nu numai teatrul, s-a distrus tot orasul turistic.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog