Menu

Articol

2 Comentarii

Sebastian Ghiţă, păpuşarul din spatele cortinei

Dezvăluirile făcute de către dispărutul om de afaceri şi politician Sebastian Ghiţă, patronul trustului România TV, schiţează un scenariu care bate cele mai fanteziste filme de spionaj americane. Practic, printre altele, Sebastian Ghiţă, zis „Copilu”, ne arată că autostrăzile nu se desenează pe hartă în Palatul Victoria, de specialiştii Guvernului, ci, se desenează pe genunchi, într-un scaun de răchită, dintr-o vilă de vacanţă, cu.... armamentul în coaste.

Conform lui Ghiţă, dispărut fără urmă, însă, prezent la televiziuni, adjunctul SRI a venit în vila sa de vacanţă, în februarie 2015, şi i-a spus că nu trebuie făcută autostrada Braşov - Comarnic, ci autostrada Piteşti - Sibiu, aceasta, a doua, fiind de şapte ori mai scumpă decât prima. Aşa trebuie procedat pentru că aşa doreşte „Europa”, de fapt concernele europene care au câştigat licitaţia pentru autostrada Piteşti - Sibiu, i-a spus şeful de la servicii. Iar adjunctul SRI l-ar fi ameninţat pe primul-ministru de atunci, Victor Ponta, că îl arestează dacă optează pentru autostrada Braşov - Comarnic! I-a mai precizat şi ce trebuie făcut cu restul de bani europeni atraşi: trebuie cumpărat armament! Pentru a-şi susţine acuzaţiile, „Copilu” a trimis şi o înregistrare video cu vizita adjunctului SRI la vila sa de vacanţă.

Habar nu am dacă este posibil aşa ceva. Habar nu am dacă Sebastian Ghiţă era omul prin care trebuiau să treacă autostrăzile şi armamentul. Cert este că Ghiţă era un personaj influent şi se declara prieten cu Victor Ponta, iar acesta nu avea nimic împotrivă. Cert este că Victor Ponta, deşi era pe un val de simpatie, parcă s-a grăbit să demisioneze (episodul Colectiv), dând impresia că abia a aşteptat un prilej să scape de funcţie. Iar dacă cele dezvăluite de Sebastian Ghiţă sunt adevărate, înseamnă că ne-am dat dracu’! Înseamnă că tot carnavalul acesta cu democraţia, cu alegerile, cu punerea în funcţii a „oamenilor pricepuţi”, fie ei tehnocraţi, fie politicieni, nu este decât o cortină, în spatele căreia se joacă adevăratul spectacol. Unul dur, cinic, pe viaţă, pe moarte şi bani mulţi.

Comentarii


Fatal error: Cannot redeclare p34615() (previously declared in /home/argument/public_html/modules/comment/comment.tpl.php:1) in /home/argument/public_html/modules/comment/comment.tpl.php on line 1