Menu

Articol

Senatorul Chisăliţă, primarul Popa şi petecul de grădină de pe dealurile Reşiţei

Ionuţ Chsăliţă

Ionuţ Chisăliţă, senator PSD de Caraş-Severin, nu uită perioada petrecută în Consiliul Local Reşiţa şi, din când, în când devine un observator avizat al problemelor abordate de către foştii săi colegi. Fiind un om de stânga, bineînţeles că ia parte acelora care au de suferit de pe urma măsurilor luate de Executivul local.

Într-una dintre postările pe pagina sa de Facebook, senatorul îşi arată nemulţumirea faţă de o declaraţie a primarului Ioan Popa, de a suspenda semnarea contractelor  cu acei cetăţeni care deţin grădini în împrejurimile oraşului şi pentru care plăteau impozit la stat.

„Am cunoscut şi cunosc cetăţeni, locuitori ai Reşiţei care s-au bucurat de un petec de pământ situat în împrejurimile municipiului, închiriat de la administraţia locală. Trecem peste faptul că, aşa cum a declarat domnul primar, sunt «doar » vreo şase sute şi nu aduc la buget mai mult «decât» trei terase din Centru. O fi adevărat, domnule primar. Dar, cei şase sute de oameni, singuri sau cel mai adesea cu familiile lor, petreceau timp liber în natură. Întreţineau acele terenuri, nu puţini dintre ei desţelenind respectivele suprafeţe. Plantau mici grădini, din care mai economiseau bani alocaţi procurării de fructe şi legume. Unii chiar creşteau păsări şi animale. Atenţie, pe dealurile Reşiţei, nu în oraş. Combinau plăcerea cu necesitatea. Nu înţeleg de ce refuzaţi să le prelungiţi acestor oameni contractele de închiriere pentru anul în curs. Sunt focare de infecţie în zona citadină?“, se întreabă senatorul.

Ioan Chiseliţă îi sugerează primarului Popa să-şi trimită inspectorii pe teren pentru a lua măsuri acolo unde consideră cu nu se respectă regulile impuse de primărie.

„Tot ce pricep din această decizie a dumneavoastră este un fel de umflare a muşchilor. «Că aşa vreau eu». Invocaţi PUG şi «viitoare mega construcţii» prin acele grădini. Da, domnule primar, succes în realizarea lor. Dar, până la debutul acelor «visate» lucrări, lăsaţi oamenii să se bucure de munca lor. Nu le răpiţi un refugiu, alternativă la un oraş trist, plin de gropi și mai nou , tot datorită dumneavoastră, cu impozite mai mari decât la Timișoara. Sunt convins că dacă le veţi spune că pe petecul de pământ închiriat de ei se va construi ceva benefic municipiului, o şcoală, un spital, o fabrică, un drum etc. vor renunţa ei la reînnoirea contractelor. Nu e bine «don» primar....deloc!“, mai spune senatorul Chisăliţă.

Powered by Jasper Roberts - Blog