Menu

Articol

0 Comentariu

Senatorul PSD Ionuţ Chisăliţă nu este de acord cu ipocrizia politicienilor!

Ionuţ Chisăliţă

Ioan Chisăliţă este singurul parlamentar PSD din Caraş-Severin, şi unul dintre puţinii oameni din partidul condus de Liviu Dragnea, care admite că demiterile din funcţie ale şefilor de deconcentrate se fac pe criterii politice. Aşa s-a întâmplat când la putere s-a aflat CDR, PDL sau PNL şi USL şi tot la fel se întâmplă şi acum când, de opt luni, România este condusă de PSD. Chisăliţă spune că acest lucru nu este rău, în contextul în care partidele trebuie să-şi pună în aplicare programele de guvernare.

Plecând de la cazul lui Adrian Doxan, revocat din funcţia de inspector şcolar general, senatorul PSD scrie pe pagina sa de Facebook: „Atunci când guvernarea PDL - partid care în prezent este fuzionat cu PNL- a demis toți inspectorii șefi, și nu numai, într-o noapte, printr-un fax, aceiași deontologi, care astăzi strigă ca din gură de șarpe, au tăcut mâlc! Până și primarul Reșiței se arată «surprins»! Poate «domnia sa» ar trebui să se arate mai degrabă «surprins» și în același timp preocupat de starea orașului, de așa zisele proiecte pe care mai mult le «flutură» decât să le realizeze! Decât să se ocupe de «schimbări» și «hoteluri personale» mai bine s-ar ocupa să și realizeze ceva pentru acest oraș! Din păcate.....”

Senatorul PSD merge mai departe şi îl contrazice chiar pe ministrul Educaţiei, Liviu Pop, care declara că demiterile celor 13 inspectori şcolari generali nu s-au făcut pe criteria politice.

„Am susținut tot timpul de când fac politică un principiu care «guvernează» țara cu cea mai profundă democrație din lume, SUA: atunci când vine o administrație nouă, vechea administrație pleacă cu toți oamenii! 
Poate că e momentul să avem curajul să susținem un principiu: directorii de deconcentrate trebuie să fie oameni politici! O guvernare își poate pune în aplicare programul de guvernare cu oamenii săi! Bineînțeles, aceștia trebuie să fie profesioniști în domeniul lor de activitate! Pentru că, în final, ei vor răspunde în fața cetățenilor de rezultatele guvernării! Modul actual de a ne ascunde sub formula «noi nu facem politică, noi suntem tehnocrați» este o mare ipocrizie! Pe care eu nu o pot susține!”                                          

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog