Menu

Articol

Senatul UEMR a respins propunerea desfacerii contractului de muncă al liderului de sindicat

La Universitatea „Eftimie Murgu”, din Reşiţa, lucrurile par să intre într-o normalitate în care mulţi nu mai credeau. Membrii Senatului au discutat şi dezbătut două importante probleme trecute pe ordinea de zi, iar votul acestora înseamnă o mică victorie pentru profesorii sancţionaţi drastic de către conducerea universităţii şi comisia de disciplină.

După ce luna trecută a fost revocat din funcţia de decan al Facultăţii de Inginerie şi Management, pe motiv că se implicase nepermis de mult şi fără a avea girul conducerii în discuţiile referitoare la fuziunea facultăţii şi universităţii cu Universitatea Politehnica Timişoara, cazul Sava Ianici a avut parte de o nouă discuţie în Senat. 12 dintre membrii Senatului au votat pentru repunerea în funcţie a lui Sava Ianici, pe considerentul că sancţiunea primită iniţial nu se justifica. Doar şase membri au votat pentru menţinerea Deciziei semnate de rectorul Andrade Bichescu, ceea ce înseamnă că Ianici revine pe funcţia de dinainte.

La fel au stat lucrurile şi în privinţa profesorului Cristian Rudolf , care este şi liderul de sindicat din universitate. Comisia de Cercetare şi Disciplină, constituită la propunerea rectorului Bichescu, propusese, în urmă cu o săptămână, desfacerea contractului de muncă, invocând greşeala profesorului în trecerea unei note. Poate datorită şi presiunii mediatice, constante, membrii Senatului nu au fost de acord cu propunerea comisiei, dovadă că cinci au votat împotrivă şi alţi cinci s-au abţinut.

 Referindu-se la acest ultim caz, Marian Apostol, preşedintele  Confederației ,,Cartel ALFA”, filiala Caraș Severin, scria într-o postare pe Facebook: „Mulțumesc membrilor senatului din Universitatea Eftimie Murgu Reșița pentru decizia de a respinge propunerea comisiei de disciplină privind desfacerea Contractului Individual de Muncă și concedierea liderului sindical Cristian Rudolf.
Astfel, eliminând sursele de conflict, putem economisi energie și timp pentru a ne ocupa de lucruri cu adevărat importante atât pentru universitate cât și pentru societatea reșițeană.
Doamnelor și domnilor senatori, vă asiguram de respectul nostru și de dorința de a participa constructiv la refacerea prestigiului de care se bucură Universitatea Eftimie Murgu, și implicit orașul Reșița”.

Powered by Jasper Roberts - Blog