Menu

Articol

Senatul UEMR se întruneşte mâine. Cazul liderului de sindicat e pe ordinea de zi

Cristian Rudolf

În urmă cu o săptămână, Comisia de Cercetare Disciplinară din cadrul Universităţii „Eftimie Murgu” Reşiţa a discutat cazul lui Cristian Rudolf, profesorul de la Administraţie Publică, pentru faptul că a trecut greşit în procesul verbal nota unui student. Profesorul şi-a recunoscut vina, într-o adresă trimisă la începutul anului rectorului universităţii, însă comisia a propus cea mai aspră sancţiune.

Codul Muncii prevede mai multe sancţiuni până a se ajunge la desfacerea contractului de muncă: avertisment scris, retrogradarea din funcţie sau grad pentru o perioadă de până la trei luni, reţinerea din salariu a unui procent cuprins între 5-10%, pe una sau trei luni. Comisia, de fapt, trei din cei cinci membri, au decis sancţiunea cea mai drastică. Mâine, raportul comisiei se află pe ordinea de zi a Senatului, fiind de aşteptat ca acesta să confirme decizia comisiei.

„Comisia nu a adus martori şi nici documentele solicitate de reprezentantul sindicatului, Eugen Răduca. Apoi, nu mi s-a transmis copia cu declaraţiilor de la audieri şi nici copia scrisă a raportului redactat de aceasta. Rectorul a cerut să-mi însuşesc greşeala cu nota trecută în PV şi a cerut explicaţii în 8 februarie, iar comisia de cercetare s-a întrunit abia în 8 mai. Explicaţiile mele se regăsesc doar parţial în raportul Comisiei. Este un abuz menit să reducă la tăcere sindicatul din universitate, pentru a-l desfiinţa având în vedere că s-a implicat în cele 103 procese intetate de foştii şi actualii profesori din universitate pe tema salarizării”, spune Cristian Rudolf care este şi liderul de sindicat din UEMR.

Rudolf mai spune că sancţiunea este disproporţionată în raporta cu fapta, pe care o consideră eroare materială, şi că studentul în cauză a fost supus presiunilor pentru a face plângere împotriva sa. În schimb, aprecierile pozitive scrise de acesta la adresa profesorului nu s-ar mai regăsi în raportul comisiei.

„Luni seara (14 mai, n.r.) am primit raportul Comisiei cuprinzând concluziile şi propunerea desfacerii contractului de muncă. Miercuri, se întruneşte Senatul, pe a cărei ordine de zi se află şi acest raport. Mă aştept, dar şi mă pregătesc pentru orice”, mărturiseşte Cristian Rudolf.

Federaţia Naţională a Sindicatelor Alma Mater, condusă de Anton Hadăr, a anunţat că îi va asigura asistenţă juridică, dacă se va ajunge în instanţă.

 

Powered by Jasper Roberts - Blog