Menu

Articol

0 Comentariu

Sentinţă definitivă în cazul procurorului reşiţean Valentin Cârstea

Valentin Cârstea

După aproape trei ani de procese, Valentin Cârstea, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin și fost cadru didactic la Facultatea de Drept a Universității Drăgan, din Lugoj, a aflat joi, 23 martie, sentința definitivă pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție în dosarul în care dosarul DNA în care a fost judecat pentru două infracţiuni de luare de mită, fals intelectual, trafic de influenţă în formă continuată  şi complicitate la luare de mită în formă continuată.

De reținut faptul că procurorul reșițean, acuzat că a primit de la denunțător, fost student, o plasmă, băuturi și alimente, a susținut mereu că a fost victima unor înscenări, în condițiile în care studentul ajunsese foarte apropiat familiei sale.

În același dosar,  avocatul Ion Negru a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual în formă continuată.

Instanța Înaltei Curți de Casație și Justiție a respins, ca nefondate, apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie - Serviciul Teritorial Timişoara şi inculpaţii Cârstea Valentin şi Negru Ion împotriva sentinţei penale nr. 187/PI din 13 noiembrie 2015 pronunţată de Curtea de Apel Timişoara – Secţia penală, prin care procurorul fusese  condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, în timp ce avocatul Negru la un an, șase luni și 20 de zile de închisoare cu suspendare sub supraveghere.

După această condamnare, Valentin Cârstea urmează să fie dat afară din magistratură.

Adaugă comentariu nou

Powered by Jasper Roberts - Blog